2014. dec 03.

Van mit nézni! - Új filmek a mozikban

írta: AkosDmhd
Van mit nézni! - Új filmek a mozikban

Holnap csütörtök, és a ha csütörtök, akkor számos új filmpremier érkezik a mozikba. Jelen esetben három film, egy magyar vígjáték csodálatos színésznőkkel, egy kanadai thriller sok izgalommal, és egy francia vígjáték sok poénnal. Íme:

Swing (12)

Vígjáték, Romantikus, 117 perc, magyar

Rendező: Fazekas Csaba
Főszereplők: Ónodi Eszter, Csákányi Eszter, Törőcsik Franciska, Törőcsik Mari

Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont.


Szereplőink: Kati, a negyven év körüli, közepes tehetségű énekesnő, aki valamikor egy tehetségkutatón sokadik helyen végzett, aztán a kisfia születése állította meg a pályáját; Rita az ötvenen felüli, jómódú budai háziasszony, egyébként klasszikus zenei műveltségű énektanárnő, és Angéla a huszonéves óvó néni, akit saját önértékelése akadályoz abban, hogy tehetsége kiteljesedjen.

A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. Kérdés, hogyan élnek vele…

 

A fogoly (16)

Thriller, 112 perc, Kanada

Rendező: Atom Egoyan
Főszereplők: Ryan Reynolds, Scott Speedman, Rosario Dawson, Mireille Enos, Kevin Durand, Alexia Fast

A 9 éves Cassandrának nyoma vész. Kétségbeesett szülei és a rendőrség minden követ megmozgatnak, ám semmi nem utal sem emberrablásra, sem gyilkosságra. 8 évvel később, Matthew (Ryan Reynolds) az apa még mindig nem nyugodott bele gyermeke elvesztésébe. Ráadásul egyszer csak olyan üzeneteket kap, amely szerint Cassandra valóban életben van, ám fogságban tartják. A férfi kevés segítségre számíthat, de Nicole (Rosario Dawson), a pedofil-ügyekben jártas nyomozó mellette van.

Atom Egoyan súlyos pszicho-thrillerje idősíkok és nézőpontok között ugrálva idézi fel a kislány elrablásának és fogva tartásának körülményeit, valamint a nyolc évvel későbbi nyomozást, komoly befogadói feladat elé állítva a nézőt.

 

Körberajzolva (16)

Vígjáték, 104 perc, francia
Rendező: Jean-Paul Salomé
Főszereplők: François Damiens, Géraldine Nakache, Lucien Jean-Baptiste

A mulatságos vígjáték hőse, a negyvenéves Jean (François Damiens) jobb napokat látott színész, aki eljutott élete mélypontjára. Végső elkeseredésében élete legbizarrabb munkáját vállalja el: rendőrségi helyszínelésekre ugrik be, a holttest megformálójaként segítve a nyomozók munkáját. A maximalista, éppen ezért nehéz természetű férfi hamar túllép a hatáskörén. A rendőrség hagyja, hogy segítsen nekik egy furcsa gyilkosságsorozat utáni nyomozásban a Megève síparadicsomában, ezzel azonban Jean nem csak egy bájos lány (Géraldine Nakache) és a helybéliek, de a gyilkos figyelmét is magára vonja.

Az itthon is jól ismert François Damiens (Natalie második élete, Tango Libre – Szabad a tánc) ismét egyszerre szerethető és kacagtató figura bőrébe bújt a Körberajzolvában. A fergeteges vígjáték különlegessége, hogy producerei a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál állandó favoritjai, a Dardenne-testvérek (Két nap, egy éjszaka, Srác a biciklivel, A gyermek) voltak, a rendezői feladatokat pedig az általában nagyszabású francia filmeket jegyző Jean-Paul Salomé (Belphégor – A Louvre fantomja, Arsene Lupin, Kémnők) látta el.
Szólj hozzá

mozi Törőcsik Mari Ryan Reynolds Rosario Dawson Csákányi Eszter Ónodi Eszter Törőcsik Franciska A fogoly