2014. dec 04.

Cseh Laci fejest ugrik a karácsonyba

írta: AkosDmhd
Cseh Laci fejest ugrik a karácsonyba

Pénteken nyílik a Gozsdu Ünnepi Élményudvar

Cseh Laci, Lola, Molnár Andi, MC DC és Dombovári Vanda már tegnap ünnepi lázban díszítgette a Gozsdu Udvar hat méteres karácsonyfáját, mely a pénteken nyíló élményvásár egyik üde színfoltja lesz. A sztárok már most csemegézhettek a kézműves design termékekből és az ízletes forralt borba is belekortyolhattak.

mik_5985.jpg

„A Gozsdu Ünnepi Élményudvar idén először nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, és december 5-től egészen december 23-ig lesz látogatható. A karácsonyi vásár pikantériáját az adja, hogy itt a desing és retro kézműves termékek állnak a középpontban, melyeket izgalmas ételek, élőszobrok, mutatványosok és hangulatos koncertek egészítenek ki. Mikuláskor Király Viktor lép fel, majd itt lesz többek között az Animal Cannibals, és az X-faktor idei győztese is szórakoztatja majd a közönséget. A programok mellett egy igazi különlegességgel is készülünk, ugyanis minden nap délután 4 és 5 óra között, a Happy Hour keretében, a Gozsdu Udvar két bejáratánál a forralt bort 1915-ös árakon mérjük, azaz mindösszesen 5 Ft-ért adjuk az ínyencséget. Az élményvásáron megemlékezünk majd a Hanukáról, valamint lesz ingyenes könyvvásár és Cipősdoboz akció is” – csalogatja a vendégeket Aradi Ferenc, a Gozsdu Udvar ügyvezetője.

mik_5881.jpg

Dombovári Vanda egyszerűen imádja a karácsony illatát, atmoszféráját és hasonló érzések fűzik a Gozsdu Udvar egy-egy helyéhez is.

„Pesten, ha elmegyek valamerre a barátimmal, akkor csak ide jövök, ez mindig beválik. Van pár kedvenc helyünk, amiket végigjárunk, a legjobban ez az egész éves ünnepi hangulat tetszik, itt 365 napos ünnep van, ami mindig meghozza a karácsonyi hangulatom. Gyermekkoromban az volt a legszebb a karácsonyban, hogy édesapám minket, alföldi lányokat mindig elvitt a kicsi gátra szánkózni. Maga a lecsúszás körülbelül egy másodpercig tartott, mégis ez volt az ünnep csúcspontja a csillagszóró gyújtás mellett. Mióta megszületett Gergő, kicsit más értelmet nyert a karácsony, most már minden az ő boldogságáról szól. Nagyon szeretném majd őt is olyan lelkesnek látni ilyenkor, mint anno mi voltunk a húgommal” – osztja meg legkedvesebb ünnepi élményeit Vanda.

mik_5433.jpg

Cseh Lacit nem csak úszás közben hajtja a versenyszellem, de a karácsonyfa méretét tekintve is, ugyanis nehezen viseli, ha sporttársa fája magasabb, mint az övé.

mik_5470.jpg

„Sajnos egyik évben a túlzott versenyezhetnékem levét magam ittam meg, ugyanis a több, mint 4 méteres fám alig bírtam betuszkolni a szobába. Idén lemondok a győzelemről és kisebb fenyőt veszek,  valamint megpróbálom időben beszerezni az ajándékokat is, hogy később már nyugodtan várjam az ünnepeket. Biztos, hogy ellátogatok majd ide a Gozsdu Élményvásárba is, hátha megfog valami, ugyanis szeretem az antik dolgokat, akár a lakásba dísznek, akár ajándéknak. A hagyományos ételek persze nálunk sem hiányozhatnak az asztalról, nagymamám mindig készít halászlét, amit én ugyan annyira nem szeretek, de a rántott hús és az egyéb ínycsiklandozó ételek minden évben kárpótolnak. Ilyenkor igazából három napon keresztül folyamatosan eszünk, még akkor is, ha már nem is vagyunk éhesek. Egyszerűen kihagyhatatlanok ezek a finomságok” – meséli Cseh Laci olimpikon úszó, aki a medence után egyből a karácsonyba ugrik fejest.

Loléknál sosem volt még két ugyanolyan karácsony, amióta pedig megszületett nővérének kisfia, Beni, azóta még nagyobb a varázsa az ünnepnek.

mik_6004.jpg

„Még 23-án lesz egy fellépésem, de aztán a család mellett a párommal is szeretnék több időt együtt tölteni. Nagyon sokszor járunk együtt is a Gozsdu Udvarba, van néhány olyan élményem is, amire emlékszem. – nevet Lola. Ez egy hatalmas buliközpont, egy nagy színes forgatag az egész, ha meg sem beszéljük, akkor is minden helyen ott vannak a barátaim, a zenekarommal is sokszor összefutunk itt. Ha már elfáradok és kifelé indulok, akkor is beszippant még néhány hely atmoszférája, egyszerűen nem lehet hazamenni innen. Szeretem a pici színes gömböket, otthonra is szeretnék hasonló füzért, de ebben még sajnos nem sikerült megegyeznünk a párommal, mert ő inkább a kicsit letisztultabb dolgokat szereti. Imádom a karácsonyt, már két hónapja ezt a gyönyörű ünnepet várom”  - mosolyog lelkesen Lola, aki a fa feldíszítését biztos, hogy nem bízza másra.

Molnár Andi táncosnő rendkívül otthonosan mozog a Gozsdu Udvarban, és napi szinten megfordul a bulinegyedben, ugyan nem mindig szórakozni jár ide.

mik_5981.jpg

„Szinte minden napom a Gozsduban végződik, hisz itt van a lakásom. Felpezsdít az itteni élet, ez a mozgatórugója a budapesti turizmusnak, szórakozásnak. Én mindig is pörgős lány voltam, így szeretek itt lakni, bár néha viccesen festek egy-egy telepakolt szatyorral, ahogy próbálok utat törni a csinos lányok, fiúk között. Ha viszont egy kis bulira vágyom, csak leugrok az udvarra, ami nagyon kényelmes. Ma voltam egyébként karácsonyfa díszeket vásárolni, kicsit feldíszítettem a nappalit, de még nem kapott el a karácsonyi feeling. Pár évvel ezelőtt kitaláltuk, hogy legyen élő fánk, ami még hangulatosabbá teheti az ünnepet. Az első évet át is vészelte, a kis cserépben a nyarat is bírta a teraszon. Sajnos a második karácsonyt már nem élte meg, elfáradt szegény, és amikor bevittük a szobába, elhullajtotta a leveleit. Kicsit kétségbeestünk, hogy nem lesz fánk, így jött egy hirtelen ötlet, vettünk egy fehér festékszórót és lefújtuk az ágakat, így lett egy nagyon extrém fehér karácsonyfánk, viszont a nappaliban nem sikerült megmaradnunk az erőteljes festékszagtól” – emlékszik vissza a vicces pillanatra Andi.

mik_5954.jpg

A Gozsdu Ünnepi Élményudvar tehát vár mindenkit sok szeretettel december 5. és december 23. között. 

 

Szólj hozzá

bulvár program karácsony Cseh Laci Gozsdu Udvar Aradi Ferenc Dombovári Vanda