2015. már 04.

Kiderült, kié a legjobb Munkahelyi Videó

írta: budapest24
Kiderült, kié a legjobb Munkahelyi Videó

Több, mint 13000-en szavaztak a legjobb vállalati kisfilmekre

A Munkahelyi Videó (MuVi) Kampányban az ország vezető HR tanácsadó cége, az Aon Hewitt, a legjobb vállalati kisfilmeket kereste. A kampány révén mindenki betekintést nyerhet abba, hogy milyen az ország vezető cégeinél dolgozni, és milyen vállalati értékekre, csapatszellemre, munkakörülményekre számíthat az, aki hozzájuk jelentkezik. A szakmai zsűri elismerése mellett ebben az évben a közönség is voksolhatott, a Jobline.hu állásportál felületén több mint 13000 szavazat érkezett a MuVi-kra.  

th_800_500_20150303-182209.jpg

Az idei győztesek

A szakmai zsűri idén az Arkon Zrt, a Tchibo Budapest Kft. és a Szerencsejáték Zrt. videóit találta a legjobbnak. A szakmai zsűriben az idei évben Veres Rita az Aon Hewitt cégvezetője, Nemes Orsolya Y generációs szakértő, Szűts Ildikó az Országos Humánerőforrás Egyesület elnöke, valamint Uzsák Éva a projekt hazai megálmodója vettek részt. A győztes kisfilmek megfeleltek a zsűri legfontosabb kritériumainak: megismerhettük belőlük a vállalatnál dolgozók arcát, képet kaptunk a hangulatról, a munkakörnyezetről, és mint munkáltató szerezhettünk valódi benyomást a szervezetről. Az Arkon Zrt. az egyedi, modern vállalkozásokra jellemző hangulatra, a Tchibo a  csapatszellemre, míg a Szerencsejáték Zrt. a sokszínűségre és társadalmi felelősségvállalásra helyezte a hangsúlyt pár perces kisfilmjében. A Jobline.hu-n futó közönségszavazás nyertese a Hell Energy Magyarország, második helyezettje a Market Zrt, míg a harmadik a Tchibo lett. Utóbbi díj azért is fontos a pályázó vállalatoknak, mert a szavazás segítségével több ezer álláskereső közvetlenül nyilváníthatott véleményt MuVi-jaikról.

th_800_500_20150303-165124.jpg

A vállalati filmeké a jövő

„Arra igyekszünk ösztönözni a magyarországi vállalatokat, hogy a hagyományos eszközök használata mellett, a globális trendeknek megfelelően, mozduljanak el a digitális média felületek használatának irányába is külső kommunikációjuk, toborzási gyakorlataik vonatkozásában” – mondta Uzsák Éva, az Aon Hewitt üzletfejlesztési vezetője. A kampányban eddig közel 40 vállalatról érhető el bemutatkozó film, amelyben munkáltatóként ismerhetjük meg őket. Az álláskeresők megszólítása mellett fontos, hogy a MuVi-k elkészítése nagyon jó lehetőséget ad belső csapatépítésre, és a már meglévő kollégák motiválására is, hiszen a filmek az ő bevonásukkal, aktív közreműködésükkel, sokszor kifejezetten ő ötleteik alapján születnek. Közösen alkothatnak maradandót, amit aztán maguk is büszkén osztanak meg ismerőseikkel, barátaikkal, miközben a vállalat számára fontos új tehetségekhez juthatnak el. 

 th_800_500_20150303-183635.jpg

Mitől jó egy Munkahelyi Videó?

Már a verseny által megszabott keretrendszer is segítséget nyújtott a nevezőknek élvezetes és dinamikus filmek megalkotásához, hiszen a MuVi-k maximális hosszát három percben határozta meg az Aon Hewitt. Emellett a pályázók számos arra vonatkozó tanácsot kaptak a pályázatot kiíró cégtől, hogy mitől is lesz jó egy munkahelyi videó. „A legfontosabb, hogy a néző képet kapjon arról, hogy milyen az adott cégnél dolgozni, benyomásai alapján el tudja dönteni, hogy vonzó-e az adott vállalat számára, mint lehetséges munkahely” – emelte ki Uzsák Éva. A céges kultúra, a csapatszellem, a valós munkafolyamatok és az emberi kapcsolatok bemutatása mellett, láthatóan a vállalatok számára az is fontos, hogy a portástól a középvezetőkön át egészen az igazgatóig mindenki szóhoz jusson a forgatás során, így igazán átfogó és hiteles filmek születhetnek. 

th_800_500_20150303-164639.jpg

 

Szólj hozzá

mozi verseny