2015. már 05.

10 fellépő a 25. jubileumi Művészetek Völgyére

írta: budapest24
10 fellépő a 25. jubileumi Művészetek Völgyére

Most mi őket ajánljuk!

 logo_2.png

CABARET MEDRANO

Balkáni és latin dallamok, tangó és népzene, free jazz és sanzon, ballada és rock and roll vegyül zenéjükben, és áll össze egy kávéházi-cirkuszi egésszé. „Mintha Tom Waits, Paolo Conte és Viszockij zenélne együtt egy párizsi orfeumban.

BOTH MIKLÓS

Both Miklós, a gitárprímás, Fonogram-díjas, Budai-díjas zeneszerző, a Napra együttes frontembere, a Rendhagyó Prímástalálkozó állandó szólistája. Az etnorock vagy világzene műfajában mozgó stílusára Jimi Hendrix, Bartók Béla, az erdélyi népzene és a fővárosi cigányzene is hatott.

CSAKUGYAN

Szentendrei "tereprock" zenekar, állításuk szerint a koncertjeik összeszedettebbek, mint a próbáik, ezért a meghatározás. A zenekar lelke Kata a dobokkal, a csapat sexepilje Rupi a saxofonnal, Toma pedig hozza a frissesség erejét gitárral. A motor szerepét Kristi tölti be a basszuson. Néha ezen tulajdonságaikat cserélgetik.

ESTI GYORS TRIÓ

Sanzonos dallamok, pop és rock slágerek, a fátyolos jazz hangján szóló ének, akusztikus gitár és játékos ritmusszekció formációjában. Az Esti Gyors spontán formáció, a blues-rock, folk-pop és a jazz sztenderdek világából érkező zenészekkel, mégis úgy hangzik, mintha világ életükben együtt muzsikáltak volna.

harcsa_veronika1.jpg

FLARE BEÁS

A Flare Beás zenekar autentikus, elsősorban beás cigány zenét játszik immár 21 éve. Tagjai beás cigány fiatalok Devecserből és Borsodpusztáról, akik mindannyian családjaikból öröklött tehetséggel vannak megáldva, melyet kitartó gyakorlással mára magas színvonalú, zenei élményt adó különleges produkcióvá érleltek.

GYÍK ZENEKAR

Az akusztikus hot-hop apostolai loopolt gitárokkal, bítboksszal, füstös mesékkel. Zenéjüket többek között a DubFx által már ismertté tett looper-pedál határozza meg, melynek segítségével az élőben előállított dob (cajon) és basszus loopokra ketten gitároznak, az Mc pedig „csak” teszi a dolgát.

71nepigucapartyzans.jpg

HUCKLEBERRY GUYS

Hagyományos blues gitár és hagyományos blues szájharmonika kombinációja, mégis tud úgy szólni a Huckleberry Guystól, hogy egyszerinek és megismételhetetlennek hangzik, amikor a két fős zenekar színpadra viszi zenei koncepcióját és improvizációit.

KETTŐ KETTŐ TÁNCZENEKAR

Egy New York Ska-Jazz Ensemble koncert után alakult, a kezdetben öt fős banda folyamatos sok változáson ment keresztül, mire elérte a mostani felállását. A két legfontosabb összetevő viszont változatlan maradt: instrumentális ska játszanak, amivel Magyarországon egyedül képviselik az igényes tánczenének ezt a műfaját.

MIDDLEMIST RED

A fiatal, köztudatba idén berobbanó budapesti Middlemist Red titka a laza dögösség, ami áthatja a klasszikus garázs-blues- és pszichedelikus rock elemekből összeálló, piszkosul groove-os zenéjüket; az a fajta hetyke fesztelenség árad belőle, ami azonnal lehengerli a hallgatót.

1800199_341809075975272_7682042319407467512_n.jpg 

Minden infó pedig a Művészetek Völgye oldalán! 

A közösségi oldal pedig itt!

 

Szólj hozzá

zene fesztivál program Művészetek Völgye