2015. már 06.

Sikeresen debütált a Plug and Pay a Mobile World Congress-en

írta: budapest24
Sikeresen debütált a Plug and Pay a Mobile World Congress-en

Komoly érdeklődés fogadta a Cellum mobilfizetési világújdonságát Barcelonában

Több cég érdeklődik a Cellum Plug and Pay elnevezésű, mobilapplikációba integrálható fizetési szolgáltatása iránt – derült ki a barcelonai Mobile World Congress-en, ahol a fejlesztőcég is részt vett. A társaság mobilfizetési platformjába új, kényelmi funkciót építenek, amely tovább növelheti a Plug and Pay sikerét.

Számos megkereséssel és Dél-Kelet Ázsia egy jelentős iparági szereplőjével aláírt együttműködési szándéknyilatkozattal zárta szereplését a Cellum a mobil iparág éves seregszemléjén, ahol a cég legújabb mobilfizetési innovációját mutatta be a mobilszolgáltatóknak, készülékgyártóknak. A Plug and Pay egy mobilapplikációba gyorsan és egyszerűen beköthető fizetési megoldás. Lényege, hogy segítségével a külsős fejlesztők is akár pár nap alatt szuperbiztonságos fizetési megoldást építhetnek saját mobilalkalmazásaikba. A teljeskörű szolgáltatáscsomagon (SDK) keresztül többek között elérhető a Cellum szabadalmaztatott kártyatárolási technológiája, valamint világszerte népszerű fizetési motorja. 

use_case_puzzle_cellum_sarga_-200x.png

A február eleji bemutatót követően Skandináviától Kelet-Ázsiáig több országból kaptunk konkrét megkereséseket. Mostani, barcelonai szereplésünkkor is több cég mutatott komoly érdeklődést a Plug and Pay iránt. A konferencia kézzelfogható eredménye, hogy együttműködési szándéknyilatkozatot írtunk alá Dél-Kelet Ázsia egyik jelentős iparági szereplőjével” – mondta Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója a szakvásáron az elektronikus kereskedelem vezető szereplőivel történt találkozó után.

use_cases-m_commerce_1.jpg

A Cellum mobilfizetési platformjába a közelmúltban új, kényelmi funkciót épített, hogy mobiltárcáiban még könnyebbé és biztonságosabbá tegye a felhasználók számára a kezdeti regisztrációs lépéseket. A kártyaadatok begépelése helyett elegendő, ha a telefon kamerája segítségével beszkenneljük a bankkártyát, és az applikáció az adatokat automatikusan beolvassa. A kártyaszkennelési megoldás a nyílt forráskódú Card.io szoftverfejlesztői csomagra épül és a jövőben a Plug and Pay-nek is része lesz. 

A Plug and Pay oldalon júniustól lesz elérhető, a fejlesztői csomagra azonban már megnyílt az előregisztráció.

use_cases-parking.jpg

A Cellumról

A Cellum Európa vezető mobiltárca-szolgáltatója. Újításai az okostelefonon keresztül történő vásárlásokat egyszerűbbé, és biztonságossá tették. A cégcsoport banki biztonsági szintű megoldásai a mobilkereskedelem minden területét lefedik, beleértve a vásárlást és a fizetést, valamint az érintésmentes (NFC) technológiákat. A Cellum Csoport PCI DSS 3.0-ás megfelelési tanúsítvánnyal rendelkezik, amit a régió mobilfizetéssel foglalkozó cégei közül elsőként szerzett meg, így megfelel a legnagyobb nemzetközi kártyatársaságok legfontosabb biztonsági szabványának.

A Cellum által üzemeltetett rendszer közel kétmillió biztonságos tranzakciót kezel havonta. A cég számos országban szorosan együttműködik olyan partnerekkel, mint az OTP Bank, az Erste Bank, az FHB Bank, a MasterCard, a Magyar Telekom, a Telenor, a PaysBuy/DTAC, vagy a Vivacom.

use_cases-web_checkout.jpg

A 2000-ben létrejött vállalatcsoport nagyszabású nemzetközi terjeszkedésbe kezdett 2011-ben, leányvállalatot alapított több európai országban, valamint képviseleti irodát nyitott Észak-Amerikában és Ázsiában.

Szólj hozzá

technika smartphone