2015. már 20.

A Kaspersky Lab bemutatja új androidos alkalmazását, a Phound!-ot

írta: budapest24
A Kaspersky Lab bemutatja új androidos alkalmazását, a Phound!-ot

A Kaspersky Lab bemutatja új, ingyenes androidos alkalmazását, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen megvédjék okostelefonjukat és a számukra értékes adatokat. A Phound! – neve a phone (telefon) és a hound (vadászkopó) szavakból áll össze – segítségével a felhasználók gyorsabban megtalálhatják elveszett eszközeiket, illetve könnyedén elrejthetik értékes információikat a kíváncsi szemek elől.

A vállalat egyik felmérése szerint az internetezők 5 százaléka – egyes országokban a hatoda – vesztette el okostelefonját vagy tabletjét figyelmetlenség vagy lopás miatt, a vizsgált egy éves időszak alatt. Ugyanakkor a válaszadók 36 százaléka elismerte, hogy eszköze tartalmaz olyan bizalmas adatokat, amelyek semmiképpen sem kerülhetnek rossz kezekbe. A Kaspersky Phound! alkalmazás arra lett kifejlesztve, hogy megakadályozza az ilyen helyzeteket.

unnamed_7.png

A Phound! alkalmazás segítségével könnyedén ellenőrizhetjük mobil készülékeinket, valamint a My Kaspersky portálon keresztül elérhetjük a rajtuk tárolt személyes adatainkat. Ha egy eszközünk elvész vagy ellopják, az applikáció segítségével gyorsan és egyszerűen blokkolhatjuk azt, amellyel megakadályozhatjuk, hogy jogosulatlan személyek hozzáférjenek az adatainkhoz. Továbbá a GPS, GSM vagy Wi-Fi hálózatok segítségével egyszerűbben meghatározhatjuk a készülékünk pontos helyét. Annak érdekében, hogy könnyebben megtaláljuk, felvételeket készíthetünk az elülső kamera segítségével, vagy üzenetet küldhetünk a készülékünk kijelzőjére. 

Ha szem elől tévesztettük a készülékünket otthon vagy az irodában, a riasztás funkció segítségével egyszerűen megtalálhatjuk: ez addig ad hangos jelzést, amíg be nem írjuk a titkos kódunkat. A Phound! alkalmazással továbbá távolról törölhetjük a készülékünkön tárolt személyes adatokat, beleértve a névjegyzéket, az üzeneteket, a fotókat és az SD kártya teljes tartalmát, valamint hardver resetet hajthatunk végre, ha szükséges.

unnamed-2.png

„Sok felhasználó manapság kizárólag csak a mobil eszközén tárolja a legfontosabb adatait, telefonszámokat, személyes üzeneteket, privát fotókat és hasonlókat. Ez azt jelenti, hogy az okostelefonoknak és a tableteknek hasonló biztonságra van szükségük, mint egy bank széfjének. Azonban, ellentétben a páncéltermekkel, az okostelefonok kicsik, hordozhatók és könnyen rossz helyre kerülhetnek. Ezért is hoztuk létre legújabb biztonsági megoldásunkat felhasználóink számára, amely megakadályozza, hogy illetéktelen kezekbe kerüljenek a legféltettebb adataink.” - mondta Alexey Chikov, a Kaspersky Lab vezető termékmenedzsere. 

A Kaspersky Phound! alkalmazás jelenleg 8 nyelven érhető el a hivatalos Google Play áruházban. Az alkalmazás kiegészíti a Kaspersky Lab otthoni felhasználóknak szánt ingyenes portfólióját, amely magában foglalja a Kaspersky Safe Browser-t, a Kaspersky QR Scan-t, a Kaspersky Threat Scan-t, a Kaspersky Security for Android-ot, valamint a Kaspersky Password Manager for iOS and Android-ot.

A Kaspersky Lab-ről

Kaspersky Lab a világ legnagyobb magántulajdonban lévő végpontvédelmi megoldásokat gyártó vállalata. A céget a világ négy legnagyobb végfelhasználói biztonsági megoldást gyártó vállalata közé választották*. Az elmúlt 17 évben a Kaspersky Lab az IT biztonság innovátorává nőtte ki magát, hatékony digitális biztonsági megoldásokat kínálva a felhasználóknak, kis- és középvállalatoknak valamint nagyvállalatoknak egyaránt. Az Egyesült Királyságban bejegyzett cég jelenleg csaknem 200 országban működik világszerte és több, mint 400 millió felhasználónak biztosít védelmet. További információ: http://www.kaspersky.com

*A vállalat a negyedik helyen végzett az IDC 2013-as végpontvédelmi megoldásokból származó bevételek alapján végzett felmérésében. A kutatást a„Worldwide Endpoint Security 2014-2018 Forecast és 2013 Vendor Shares” című IDC-tanulmányban tették közzé (IDC #250210, 2014 augusztus). A jelentés a szoftvergyártókat a végpontvédelmi megoldások értékesítéséből származó 2013-as bevételei alapján rangsorolta.

 

Szólj hozzá

Kaspersky Lab Phound!