2015. máj 05.

Marsalkó Dávid: Ha ezt kihagyom, nem tudok tükörbe nézni!

írta: budapest24
Marsalkó Dávid: Ha ezt kihagyom, nem tudok tükörbe nézni!

Különleges helikopterrel repült Szabó Simon és a Halott Pénz

Szabó Simon és a Halott Pénz tagjai is megtapasztalták, hogy milyen érzés a világ legkülönlegesebb helikoptereivel szelni a levegőt. Marsalkó Dávid még a tériszonyát is legyőzte, hogy a Flying Bulls akrobatikai mutatványokra is képes gépével a magasba emelkedhessen a Nagy Futam 0. napján.  
somay_mark_cobra_halottpenz.jpg

Szabó Simon egy harci helikopterrel, a TAH1 Cobrával repült Budaörsön, a Nagy Futam 0. napján. A félelmetes külsejű gép több háborút is megjárhatott, ma már békésebb célokat szolgál: a Red Bull Flying Bulls nevű flottájában kápráztatja el a közönséget. A repülőtéren több százan gyűltek össze, hogy lássák a gépeket és Besenyei Péter égi manővereit, a színész pedig egy csodálatos élménnyel gazdagodott.
somay_mark_cobra_szabo_simon.jpg

„Ez a kör a Cobrával újra megszerettette velem a repülést” – mondta Szabó Simon. „A lövész helyén ültem, az első ülésben, ahonnan mindent láthattam. Amikor harci üzemmódban repültünk és ledöntötte az orrát, akkor úgy éreztem, mintha egy videójátékban lennék” – magyarázta a színész/rendező.

Marsalkó Dávid és Járai Márk egy másik, nem kevésbé különleges helikopter fedélzetén élvezték a 0. napot. „Bár enyhe tériszonnyal küzdök, nem tudtam volna a tükörbe nézni, ha kihagyom ezt a lehetőséget!” – mondta Marsalkó Dávid, a Halott Pénz tagja, miután kiszállt a BO-105-ös gépből. A 2400 kilós légijármű a földkerekség egyetlen olyan helikoptere, amely képes fejjel lefelé repülni, vagyis – vertikálisan - egy teljes fordulatot megtenni. A Flying Bulls flottájának különleges darabját Rainer Wilke vezeti, ő a világ azon négy pilótájának egyike, aki trükköket hajthat végre a BO-105-el. Wilke ezúttal visszafogta magát, nem akarta, hogy utasait a rosszullét kerülgesse, de néhány szabadesés, szűk forduló azért belefért a programba.

 suveg_aron_szabo_simon.jpg

„Kiszaladt a szánkon néhány erősebb kifejezés, de úgy éreztük, nem szándékosan keménykedik velünk a pilóta, számára ez csak sétarepülés volt. Hihetetlenül intenzív élmény a helikopterezés, pár másodpercnek tűnt a repülés, pedig tíz percet töltöttünk a levegőben” – magyarázta a Halott Pénz frontembere.

A Flying Bulls flottáját a Nagy Futamon is láthatja a közönség, a különleges, történelmi repülőgépek és helikopterek május elsején a város felett parádéznak majd.  

Szólj hozzá