2015. máj 25.

A Wellhello és a Halott Pénz jegyzi a VOLT himnuszát

írta: budapest24
A Wellhello és a Halott Pénz jegyzi a VOLT himnuszát

Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy előre lássuk: a dal és a klip minden kétséget kizáróan az idei nyár egyik legnagyobb slágere lesz. Garancia erre az alkalmi alkotó csapat, az utóbbi idők legsikeresebb két produkciója, a Wellhello és a Halott Pénz, illetve a javarészt a Telekom VOLT Fesztiválon játszódó videóklip, amely sokak számára az év legboldogabb pillanatait idézi.

volt_himnusz.jpg

Emlékszem, Sopronban címmel megszületett a Telekom VOLT Fesztivál himnusza, a Halott Pénz és a Wellhello közös szerzeménye. A dalt illusztráló filmet a Blind Média csapatának köszönhetjük. A mű itt látható és hallható: 

A Halott Pénz pár hónappal ezelőtt örömmel fogadta a VOLTosok felkérését. Dávid volt az első, akinek szájából elhangzott az a fél mondat, amelyet sok ezren fognak énekelni idén nyáron: “Emlékszem, Sopronban”

Marsalkó Dávid: “Nem volt ismeretlen a közös munka se Tomival, se Diazzal, és a fesztiválhangulat feldolgozása se volt idegen számunkra. Rengeteg fesztiválon lépünk fel idén is, amik közül a VOLT abszolút az egyik nagy kedvencünk. Megtisztelő volt eleget tenni ennek a felkérésnek, és biztosan emlékezetes lesz majd élőben előadni Sopronban.

Járai Márk, a Halott Pénz énekese idén szólóban is bemutatkozik a VOLTon, ahol meglehetősen otthonosan mozog:  Győriként életem első fesztivál élménye a 2004-es VOLT volt, és eszméletlen érzés, hogy azon túl, hogy Sopronban nagyszínpados fellépőként lehetünk ott, még a fesztivál himnuszának írására is felkértek minket. A dal szerintem teljesen passzol a Lővérek romantikájához, illetve az ottani bulihangulathoz, és remélem, hogy élőben is jól fogadja majd az ottani közönség.”

A Wellhello két elnökétől köztudottan nem idegen a fesztiválozás életformája, a VOLT pedig pláne nem az...

Fluor Tomi: "Engem alapvetően elvarázsolt a fesztiválos miliő és egész évben a nyarat várom, aminek a VOLT mindig az egyik csúcs pontja. Rengeteg emlékünk van, amiket jó volt felidézni és persze a klipet is ezért érzem hatásosnak, mert a bulis bevágásoktól azt érzem, hogy azonnal mennem kell és tombolnom kell. Remélem, ezt így érzi majd a közönség is."

Diaz:"Nagyon élveztem a munkát, végre élesben is használhattam az új szintimet, amit egyébként a 80-as években gyártottak és borzasztóan nehéz volt megszerezni. Dávid és Márk is profin helyt állt, többször dolgoztunk már együtt, szóval a helyzet maga nem volt új, de kedveljük a srácokat és öröm velük közösködni. Ahogy Tomi, úgy én is egyből éreztem a boogie-t a lábamban és legszívesebben már most elindulnék Sopronba."

 A VOLT szervezői régóta dolgoznak együtt a Blind Media csapatával. Nekik köszönhetőek azok az aftermovie-k, amelyek láttán egész évben rajongók tízezrei vágynak vissza Sopronba. Természetes, hogy a VOLT himnuszának videóklipjét is ők készítették.

logo-hu_4.png

Pallag Péter: "Több éve gyűlnek már nálunk a VOLT-on rögzített pillanatok, így eleve adott volt egy erős filmes alapanyag a fesztiválhangulathoz. Ehhez megkaptuk a dalt, ami maximálisan passzol ezekhez a soproni emlékekhez, és Derzsy András rendező barátommal közösen forgattunk egy trükkös image részt a srácokkal, hogy még egy kis plusz lendületet adjunk az egész koncepciónak. Az itt használt kis bolygó látványvilágához a VOLT kör alakú logója adta az inspirációt."

 A VOLT szervezői számára nem volt kérdéses, hogy a Halott Pénzt és a Wellhello-t kérjék fel az idei himnuszhoz.

bastille.png

Lobenwein Norbert, főszervező: “A Halott Pénz és a Wellhello karriertörténetéhez hasonlóval még nem találkoztam, és egészen bámulatosnak tartom. Tavalyi ilyenkor a Wellhello-nak még egy dalát se ismertük, ma pedig ők is és a Halott Pénz is főműsor idős fellépők a VOLT Nagyszínpadán és az ország legnagyobb klubjait töltik meg, szinte naponta. Az ő sikerük igazi példa lehet sokak számára: hiteles, profi produkciók, frappáns és szellemes szövegekkel, sok munkával. Nagyon megtisztelő, hogy azonnal igent mondtak a felkérésünkre és ők jegyzik a VOLT himnuszát 2015-ben, annak pedig külön örülök, hogy Dávidék az egész VOLT ideje alatt Sopronban maradnak és velünk fesztiváloznak majd.”

davidg.png

Fülöp Zoltán, főszervező: “A VOLT a kezdete óta az eklektikáról szól. Éppen csak befejezi a koncertjét Slash vagy a Motörhead, máris érkezik David Guetta vagy a Wilkinson. Biztosra veszem, hogy a VOLT himnuszát jegyző két csapat, a Wellhello és a Halott Pénz nagyszínpados koncertjén nem csak csordultig telik a huszonötezres küzdő terünk, de hatalmas élményre is számíthatunk tőlük. Olyanra, amire emlékezni fogunk… A Halott Pénz koncertjén egyébként tényleg lesz valami látványos a levegőben: egyszerre 10.000 darab lufit engedünk a magasba a rajongók segítségével.”

tiga.png

Szólj hozzá

fesztivál program VOLT