2015. máj 26.

Pokolból a Mennybe - Lévai Zoltán vezeti a TWC bajnokságot

írta: budapest24
Pokolból a Mennybe - Lévai Zoltán vezeti a TWC bajnokságot

Idén több hazai csapat is nevezett a 2015-ben indult TWC sorozatba, mely 4 márkakupát összefogó sorozat. A legnagyobb kategória a Clio Cup, ahol a III-as és az új IV-es modellel versengenek a pilóták. Lévai Zoltán, az Apex Racing versenyzője a Hungaroring-en egy második, és egy első helyet szerzett, és holtversenyben a svájci Schreiber-el az élen érkezett a Red Bull Ring-re. A zeltwegi pálya adott otthont a TWC második hétvégéjének, ahol újra majd 50 fős mezőny várta a versenyeket.

pix2.jpg

Lévai számára borzalmasan indult a hétvége, a szabadedzéseket összeütközött egy GT3-as autóval, melynek következtében az autója jobb oldala jelentősen károsodott. A csapat úgy döntött, hogy ne kelljen kihagyni az időméréseket, és ezzel feladni a hétvégét, egy átmeneti autóval küldi pályára Lévait. A tartalék alkatrészekből, és a sérült elemek javítgatásával ugyan nem versenyképes, de legalább értékelhető időre képes autót adott a magyar pilóta alá. Lévai ezt azzal hálálta meg, hogy mindkét időmérésen a középmezőny elejére kvalifikálta magát. A csapat másik fele az 1000km-re fekvő Renault Sport-hoz utazott, ahol a már előkészített tartalék alkatrészek várták Őket.

A szombat reggeli versenyre már egy újjáépített autó várta Lévai Zoltánt, akinek a célja nem lehetett más, minél kevesebb pontot bukjon riválisával szemben. Ahol sors elvesz, ott add is. A svájci rivális autója a felvezető körön lefulladt és csak a boxból tudott indulni. Lévai az esős versenyen fokozatosan jött előre és végül a 21. helyről a 6.-ra jött fel, aminek köszönhetően 3. lett a Clio értékelésben, és átvette a bajnokságban a vezetést.

pix3.jpg

A vasárnapi második verseny már száraz körülmények között zajlott, ám így sem indult simán. Csiszér Béla, aki Lévai kategória társa, megpördült, és egy mögötte érkező nem tudta elkerülni az ütközést, teljes sebességgel belerohant. A futamot azonnal megszakították, és új rajtot rendeltek el.

A második nekirugaszkodás már jól sikerült, és Lévai hamar feljött a kategória harmadik helyre. Az utolsó körben megelőzte Schreibert, aki vissza tudta még előzni, és milliméterekre egymástól értek célba. Lévai Zoltán két versenyhétvége után 1 ponttal vezeti a TWC bajnokságot.

pix1.jpg

"Csütörtökön még azt hittem, hogy utazom haza, vége mindennek. Nagy szerencse, hogy rizikóztunk, és részt vettünk az időmérésen, mert ez indított el mindent, ez adott új lendületet. Szombatra a srácok lényegében új autót építettek, nagyon köszönöm nekik. Vasárnapra már annyira jó volt az autóm, hogy fél másodperccel gyorsabb tudtam lenni a két futamot megnyerő Pekar-nál, akinek már több éves Clio-s tapasztalata van. Tudom, csak egy pont az előnyöm, de azt is tudom, hogy gyorsabb vagyok a többieknél jelenleg. Ez nagy önbizalmat ad az év hátralévő részére. Büszke vagyok a csapatra, hatalmas érzés, hogy ilyen emberek dolgoznak mögöttünk." - nyilatkozta Lévai a két futam után.

pix4.jpg

Szólj hozzá