2015. máj 29.

Jégverés, vihar, felhőszakadás, villámlás...

írta: budapest24
Jégverés, vihar, felhőszakadás, villámlás...

Közel százmilliós kárbejelentés a Groupama Garancia Biztosítónál

A Groupama Garancia Biztosítóhoz az elmúlt héten időszak több mint 1300 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a megszokottnál viharosabb, csapadékosabb időjárás miatt. A legtöbb bejelentés (172) Békés megyéből érkezett. A biztosítótársaság mindent megtesz a mielőbbi kárrendezés érdekében.
antalya_vihar_394.jpg

A második legtöbb lakásbiztosítási szerződést kezelő biztosítótársaságnál a kárbejelentések száma az elmúlt hét viharai, felhőszakadásai, jégverései, illetve villámcsapásai következtében meghaladja az 1300 darabot, melynek kárösszege közel 100 millió forint. A Groupama Garancia Biztosító tapasztalatai szerint ilyen mértékű természeti esemény után még további jelentős számú kárbejelentés várható.
2vihar-magyar-tudat.jpg

Kiemelkedően sok bejelentés érkezet a villámcsapások kapcsán: a bejelentéseknek körülbelül harmada (közel 450) villámlásokhoz kapcsolódik, ezen belül is a villámcsapások másodlagos hatásai miatt érkezett különösen sok (422) bejelentés. Ugyancsak jelentős számban (236) érkeztek kárbejelentések a jégverés miatt.
blowing_wind.jpg

A biztosítótársaság szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését, a Groupama Garancia Biztosító mindent megtesz a mielőbbi kárrendezésért. A bejelentett károk gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követő napon kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság.

nagy-vihar-keszul-4fd1394de007029b19008f70.jpg

A Groupama Garancia Biztosító a kárbejelentéseket továbbra is folyamatosan, több csatornán fogadja: a bejelentések az ügyfélszolgálati irodákban személyesen, telefonon, faxon, online a www.groupamadirekt.hu „Írjon nekünk! menüponton keresztül, valamint a TeleCenter a 06 1 467 3500 telefonszámán is megtehetők. 

Szólj hozzá

Groupama Garancia