2015. máj 28.

Több mint háromszáz általános iskola sok ezer diákja vett részt a BankVelem program országos pénzügyi tudáspróbáján

írta: budapest24
Több mint háromszáz általános iskola sok ezer diákja vett részt a BankVelem program országos pénzügyi tudáspróbáján

A két hónapon keresztül tartó BankVelem PénzOkos Kupa országszerte nagy sikert aratott. A május 13-i döntőn nagyon szépen teljesítettek a csapatok, ügyesen oldották meg a nem egyszerű feladatokat. Az első három csapat összesen 1 000 000.- Ft-ot nyert az iskolájának, de ezen túl minden döntős diák és tanár is egy okostelefonnal tért haza.
1_7.jpg

Az általános iskolásoknak szóló BankVelem PénzOkos Kupa országos pénzügyi tudáspróba weboldalán több mint 300 iskola közel 1000 csapata regisztrált. A diákok a felkészítő kvízekkel együtt több, mint 7000 tesztet töltöttek ki.

A PénzOkos Kupa háromfordulós verseny volt, az első két forduló on-line került lebonyolításra, a döntő, harmadik fordulóba a 10 legeredményesebb csapat került be. A döntőbe jutott csapatok a Corvinus Egyetemen egy neves tagokból álló zsűri előtt mérték össze tudásukat. A verseny fővédnöke Pölöskei Gáborné volt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, a zsűri elnöke Hegedűs Éva, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja volt.
2_4.jpg

A BankVelem PénzOkos Kupa döntőjének videóját ide kattintva  tekintheti meg.

A Pénziránytű Alapítvány támogatásával a PontVelem Okos program keretében megvalósuló BankVelem program a tudatos iskolák és diákok programja, aminek keretein belül a munkaalapú társadalmi modellnek megfelelően, játékos környezetben arra tanítják a diákokat, hogy az elvégzett munkából (szelektív gyűjtésből) megkeresett jövedelemmel (pontokkal) érdemes gazdálkodni, takarékoskodni, sőt, a pontokat akár jótékony célokra is fel lehet ajánlani. Jelenleg közel 1000 általános iskola 30.000 diákja, valamint közel 2.000 osztálya regisztrált a programra. A programhoz Magyarország minden általános iskolája csatlakozhat.
3_4.jpg

A BankVelem PénzOkos Kupa 2015. lezárult, de az első, sikeres PénzOkos Kupa hagyományteremtő volt, így jövőre is megrendezésre kerül a verseny! Addig is, a PontVelem Okos Program mindig tartogat valami remek meglepetést iskoláknak, tanároknak, szülőknek és diákoknak egyaránt!

Szólj hozzá