2015. jún 30.

Környezettudatos diákok segítik rászoruló társaikat a PontVelem Okos Programban

írta: budapest24
Környezettudatos diákok segítik rászoruló társaikat a PontVelem Okos Programban

Véget ért a tanév, ismét eredményes évet zárt a PontVelem Okos Program, amely a tudatos diákok és iskolák programja. A program Okos, mert játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a rászorulók támogatására. A program nem csak sikeres, de folyamatosan bővül is! A bővüléssel tovább nőnek az iskola, a kapcsolattartó tanár és a diákok nyerési lehetőségei, egyre változatosabb és izgalmasabb játékokat, versenyeket kínálnak a szervezők.

kozos_kep.JPG

A napokban lezajlott PontVelem évzáró gálán közel 100 díjazott tanár és diák vett részt, a varázslatos hangulatról Kőhalmi Ferenc profi bűvész gondoskodott. A díjátadóról készült videót itt tekintheti meg. A képgalériát ide kattintva éri el.

A PontVelem Okos Programban az elmúlt évben országszerte közel 1.000 regisztrált általános iskola vett részt, a diákok száma meghaladta a 30 ezret és a számuk folyamatosan és dinamikusan nő. Az elmúlt tanévben a diákok és szüleik 67 tonna használt elemet, 20 ezer használt mobiltelefont és e-kütyüt, valamint 150 ezer használt alumínium italos dobozt gyűjtöttek össze!

A tanév során a gyűjtésért kapott pontokból a diákok több mint 10 ezer ajándékot váltottak be. Az éves gyűjtőversenyek díjai 12 kategóriában közel 3 millió Ft-ra rúgtak, amiből a nyertes iskolák jelentős fejlesztéseket végezhetnek el. Az elmúlt tanévben 20 tanár részesült BankVelem ösztöndíjban, összesen 2 millió Ft értékben. A tanév során 15 iskola nyertes diákjai juthattak el egy egynapos kirándulás keretében a Samsung high-tech gyárába és okos osztályába. 10 nyertes diák pedig egy élményekkel teli bakonyi Kétnyelvű Kalandtáborban nyaral egy hétig. A nyáron sok ezer diák vesz részt az Erzsébet táborokban zajló PontVelem és BankVelem tematikus foglalkozásokon.

pv.jpg

A PontVelem Okos Program keretében minden diák és osztályközösség a Máltai Szeretetszolgálat, illetve a helyi iskolai közösség által meghatározott célokra támogatást adhat a programban gyűjtött pontjaiból. SegítsVelem - Adni jó! A segítő szándékú diákok a gyűjtésekből származó pontjaikból 46 000 pontot adományoztak nemes célokra.

A PontVelem program a következő tanévben sem okoz csalódást a résztvevőinek, folytatódik, és természetesen tovább bővül, újabb kalandokat és nyerési lehetőségeket kínál szeptembertől is!

Szólj hozzá

tudomány életmód