2015. júl 06.

Közepes hétvége, de még mindig vezetjük a bajnokságot

írta: budapest24
Közepes hétvége, de még mindig vezetjük a bajnokságot

Jelentős, 23 pont előnnyel érkezett az Apex Racing pilótája, Tim Gábor a Slovakiaring-re, ahol az RCM CUP idei harmadik hétvégéjét tartották. A feladat nem lehetett más, mint ezt az előnyt legalább megtartani. A szlovákiai pálya különlegessége, hogy ezekkel az RCM Swift Racer-ekkel, mellyel a bajnokságban versenyeznek, nagyon nagy tempó előnyt lehet elérni szélárnyékozással, köszönhetően a két, több mint egy kilométeres egyenesnek.

img_1127.jpg

Tim Gábor számára ez komoly gondot okozott, nem tudott igazán jó szélárnyékot találni az időmérésen, és a csalódást keltő hatodik helyet szerezte meg. Természetesen Ő is és csapata is tudta, ez semmilyen gondot nem jelent ezen a pályán. A pilóta ezt be is bizonyította, hisz az első versenyen hamar az élre állt. Néhány körig tartotta is magát, de a nagy tempó különbséget nem lehetett levédekezni, így visszaesett a negyedik helyre. Az utolsó körre a harmadikként fordult, és sikerült bajnoki riválisát megelőzni. Az élen álló Langeveld azonban utolérhetetlen volt már ekkor, de a második hely bőven elégséges volt, Tim Gábor elégedetten szállhatott ki a kocsijából.

img_1154.jpg

"Próbáltam az utolsó körökre taktikázni, de ez csak egy helyet jelentett, nem tudtam Niels után menni. Talán későn kezdtem a támadást. De fontos volt, hogy ne kockáztassak túl sokat. Most 27 pont már az előnyöm, azaz több, mint egy futamgyőzelemért járó pontszám, ez megnyugtat, hisz bármikor közbe jöhet valami váratlan." - nyilatkozta Tim az első verseny után.

A második versenyre fordult a rajtrács, ez a második hely ekkor a hetediket jelentette. Tim újra megismételte a szombati teljesítményt, és átvette a vezetést. Ugyanaz volt a forgatókönyv, mint egy nappal korábban, de most nem volt meg a tempó a végső támadásra. A harmadik hely volt a maximum elérhető, de lökdösődés és kisodródás után a negyedik helyen intették le az apexes pilótát.

img_1333.jpg

"Ugyanazt próbáltam csinálni mint tegnap, figyeltem hogy a gumik bírják az utolsó köröket, és hogy végig szélárnyékban maradjak. Ez az utolsó körökig sikerült, de valamiért nem volt meg a tempó. A gumik nem fogytak el, de kicsit erőtlen volt az egész. Hármas szélárnyékból sem tudtam támadni, hiába voltak jobbak a féktávjaim, az kevésnek bizonyult. Az utolsó kanyarban Tassi Attila besokallt, és ki kellett kerülnöm, ezzel buktam egy helyet. A negyedik hely nem túl jó, de azért nem lehetünk telhetetlenek. Az autót nagyon át kell néznünk mert erőt veszítettem, de magamban is érzek még pluszt, ezt ki kell hoznom."

Tim Gábor előnye még így is nagy, 20 ponttal vezeti a bajnokságot. Az egyik kedvenc pályája következik, augusztus elején a Pannoniaring-re látogat a mezőny, ahol már nem a szélárnyéké lesz a főszerep.

img_1606.jpg

Szólj hozzá