2015. júl 29.

Tudatos pénzügyi döntés az adósságrendezés

írta: budapest24
Tudatos pénzügyi döntés az adósságrendezés

Nagyon sok szó esett a jelzáloghitelek forintosításáról, amely megoldotta a jelzáloghitelek árfolyamproblémáját, de a tudatos fogyasztóknak érdemes más típusú hitelek esetében is tájékozódni arról, hogyan lehet csökkenteni a nem jelzálogalapú hitelek kamatterheit illetve magát a törlesztőrészletet. Ezen fogyasztási hitelek (folyószámlahitel, hitelkártya, folyószámlahitel, személyi kölcsön) kiváltására is van mód, ez az adósságrendező hitel, melynek előtérbe kerülése a pénzintézetek válasza arra a kérdésre, hogyan lehet piaci eszközökkel megkönnyíteni az egyre tudatosabb hitelfelvevők pénzügyi döntéseit és kiszolgálni az egyre gyakrabban felmerülő igényeket hiteleik kedvezőbbé tételére. A Cofidis idén márciusban vezette be Adósságrendező Hitelét, amely az első pár hónap tapasztalatai alapján egyértelműen pozitív fogadtatásra talált az ügyfelek részéről.
images_5.jpeg

 

Pozitív visszhang

Az Adósságrendező Hitel létjogosultságát mi sem mutatja jobban, minthogy tavaszi bevezetése óta több Cofidis ügyfél számára sikerült százezer forintot is meghaladó összeggel csökkenteni havi szinten hitelekre fordított kiadásait. A konstrukció egyértelműen az átlagos jövedelműek körében népszerű, akik leggyakrabban egy és két millió forint közti összegű hitelüket váltják ki a Cofidis kedvezőbb feltételeinek köszönhetően. Bár vannak olyan háztartások, ahol havi szinten százezer forint körüli spórolást is jelent a hitelkiváltás, átlagosan 35 ezer forinttal csökkennek az igénylők havi kötelezettségei. Átlagosan három, de néhány kivételes esetben akár tíz kedvezőtlen konstrukció is egybeolvasztható az Adósságrendező segítségével.
 
Gyorsabb, egyszerűbb megoldás

A 18 éven felüli magyar lakosság majdnem fele rendelkezik valamilyen hitellel, akiknek jelentős része egyszerre több hitelt is törleszt. Számukra nyújt megoldást az adósságrendező konstrukció, melyet három fő céllal hoztak létre a pénzügyi szektor szereplői: az ügyfelek kikerülhessenek az adóspirálból, a magasabb törlesztőrészletű hitelüket kiválthassák egy olcsóbb hitelre (ebben az esetben ez alacsonyabb törlesztőrészletet vagy THM-et jelent), valamint, hogy az egyszerűbb ügyintézés segítségével időt és energiát spóroljanak, hiszen így csak egyetlen pénzintézetnek szükséges törleszteni.
imasterfinance.jpg
 
Személyre szabható hitel

A Cofidis kedvező feltételei elérhető választássá teszik az Adósságrendező konstrukciót a legtöbb hitellel rendelkező fogyasztó számára. A magyar átlagjövedelemnél jelentősen alacsonyabb minimum nettó 110 000 Ft havi kereset és a legalább 3 hónapos igazolható jövedelem feltétele szélesebb körök előtt nyitja meg az adósságrendezés lehetőségét. A magasabb jövedelmű és a jól teljesítő hiteltörlesztők is sok esetben jobban járhatnak, mivel a 15,99% és 24,99% közti THM segítségével kedvezőbbre cserélhetik jelenlegi hitelüket vagy egyszerűbbé válhat az ügyintézésük az egy pénzintézettel történő kapcsolattartáson keresztül. A Cofidis többi pénzügyi termékéhez hasonlóan, az Adósságrendező Hitellel is igyekszik alkalmazkodni a felmerülő igényekhez: a hitelkiváltásba bevonható társigénylő, emellett lehetséges, sőt érdemes is mellé hitelfedezeti biztosítást kötni, melyet a tapasztalatok alapján egyre több Cofidis ügyfél meg is tesz.
penzugy.jpg
Szólj hozzá