2015. aug 01.

Mennyei kilátások: 360o Skytour Hochkar

írta: budapest24
Mennyei kilátások: 360o Skytour Hochkar

A magyar turisták által is kedvelt Hochkaron új túraútvonal kínál csodálatos körpanorámát. A fő látványosságot az új kilátóplatform és a 62 méter hosszú függőhíd jelenti. Ezt látni kell! 

drqv2j_qxn7cdruhuawt8shyfhdgp8en8d-mhz45v5o.jpeg 

A Hochkaron az új kilátóplatform elképesztő acélszerkezete 8,5 méterre áll ki a sziklából. Aki összeszedi a bátorságát és ide kilép, nem csupán 120 méterre a mélybe láthat le, de a tájban is több kilométernyi távolságra gyönyörködhet. Alsó-Ausztria legmagasabban elhelyezkedő kilátójából, a Hochschwabtól egészen a Großglocknerig ellátni – tehát áttekinthető a Keleti-Alpok egész térsége!

Körpanoráma

A kiindulópont a Hochkar hegyi állomás, innen haladunk tovább a menedékház és az adótorony mellett, amíg el nem érjük a túraút második újdonságát, a 62 méter hosszú függőhidat, amelyről északnyugati irányba lelegzetelállító kilátás nyílik egészen a Duna völgyéig, de annál is tovább, mélyen be a Waldviertelbe és a Weinviertelbe.

hs4lsqmqdceq-ufh4i9sgtrinhdmnn0avvcbj9a6dnk.jpeg

A kilátóplatform, a 360o Skytour Hochkar része a kb. egy kilométer hosszú kör-túraútvonalnak a Göstlinger Hausbergen, ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul elénk.

rw0hqqyg5uo6hbjn2jn9gxc5nkqmyqgknt2grhs-d88.jpeg 

Egészen fönt

A kilátóplatform után egy kisebb hídon és sziklák mentén érünk vissza a hegyi állomáshoz. Aki a csúcstámadás élményére is vágyik, hétszáz méteres, kényelmes séta után érhet fel, és beírhatja a nevét az ott elhelyezett könyvbe.

irtnbjgrjztx6abxmy_j8-uvpesfvnc7vmrl9_aod0k.jpeg 

Hochkar – a hegy télen-nyáron

A 360o Skytour kiépítésével a Hochkar immár nem csupán Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő síparadicsoma, ahol szinte biztosra vehető, hogy lesz hó, hanem nyáron is vonzó célponttá vált, hiszen a Mostvierteli Alpok legjobban kiépített kirándulóhelyei közé tartozik.

wewbt02hmi0te_phder6pk7ujsupayypmqltxvzirm0.jpeg

Az Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria és Stájerország határán elterülő Göstlingi Alpok sajátos jellemzője a sokszínű természet: tágas hegyi legelők, magas csúcsok, érintetlen erdők, lápok és kristálytiszta hegyi patakok. Egyszóval minden megvan itt, ami jellemző az Keleti-Alpok térségére.

 phtcj0urpc_rd3eqweqk5ukvvdfsnm-qjlkta39rfoo.jpeg

A felvonó üzemelési ideje a Hochkaron: 2015. szeptember 27-ig hétfő kivételével naponta 9:00 és 16:00 között. Rossz idő esetén nem üzemel. rnsrlu32v_ksuqtd8_plnkzbzvi0ogyervg49ozzb2e.jpeg 

Szólj hozzá

sport külföld fesztivál program Ausztria