2015. aug 01.

Pályázz te is a Családbarát Vállalat 2015-ös címre

írta: budapest24
Pályázz te is a Családbarát Vállalat 2015-ös címre

A Családbarát Vállalat pályázattal, a tavalyi díjazottak bemutatkozásával, jól működő gyakorlatok ismertetésével szeretnénk a vállalatokat arra ösztönözni, hogy vezessenek be minél több családbarát intézkedést és tudatosabban támogassák munka-magánélet egyensúly megteremtését munkáltatói oldalról.  A kiegyensúlyozott családi háttér biztosítja a munkavállaló lelki és fizikai egyensúlyát, ami a vállalat gazdasági sikereiben is mérhető, ezért is fontos számunkra, hogy minél több cég elsajátítsa ezt a szemléletet.
felszolalok.jpg

A Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek. A gyermek vállalás szempontjából meghatározó a családbarát szemlélet, a munka - magánélet egyensúlya, valamint a pozitív példák minél nagyobb nyilvánossága. A Mozgalom a rendelkezésére álló eszközeivel szeretné ösztönözni a vállalati szféra résztvevőit abban, hogy a családbarát szemléletű vállalati működést meghonosítsák és terjesszék.

A Mozgalom 2015-ben is meghirdeti Családbarát Vállalat pályázatot.

A nagyvállalati, közepes és kisvállalati kategóriák győztesei mellet idén is szeretnénk kiosztani a legjobb videókért járó különdíjakat. Most is kiemelt szerepet tulajdonítunk a CSR programba integrált családbarát intézkedéseknek. Tavaly három vállalat (K&H, MVM Paksi Atomerőmű, és Waberer's-Szemerey) kapott CSR különdíjat a lombik bébi programban résztvevő dolgozóiknak nyújtott egyedi módon kidolgozott támogatásokért.

A  Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is várja a tavalyihoz hasonlóan színvonalas, pályázatokat. Az előzetes önellenőrzéshez támpontokat tudunk nyújtani a balansz.info honlapunkon megtalálható szempontok segítségével. (http://www.balansz.info/hol-tartunk-most)

A pályázati felhívás megtalálható a haromkiralyfi.hu és a balansz.info honlapon is.

Regisztrációs lehetőség: 2015. július 2 - szeptember 5. között

Pályázatok beadási határideje: 2015. október 20.
felszolalok2.jpg

Miért éri meg a vállalatnak családbarátnak lenni? Mitől válhatunk családbaráttá, hogyan fejlődhetünk tovább? Munka és Család Audit - Ternovszky Csilla (ProLabora)

- A családbarát vállalati működés olyan vállalati rendelkezések, gyakorlatok és a mindezeket támogató szervezeti kultúra együttese, mely elősegíti a élet két színterének összeegyeztetését. A Három királyfi, Három Királyfi Mozgalom Balansz Partnerségének Munka és Család Audit programja a szervezeti lehetőségek feltérképezését követően egy éves időtartamra szóló személyre szabott családbarát fejlesztési tervvel támogatja a vállalatokat. A program az év leteltét követően a fejlesztések eredményességét mérő reaudittal zárul. A mindezidáig lefolytatott 38 Munka és Család Audit fejlesztési eredményei alapján egyértelműen láthatók és -egyes területeken- számszerűsíthetően is mérhetők a családbarát fejlesztések hatásai a dolgozókra, ezáltal a vállalat életére és eredményességére:
Nő a lojalitás, a rugalmasság, a motiváció, csökken a fluktuáció, ezáltal a toborzási, betanítási költségek.

- Az audit egy olyan lökést ad a vállalatnak, mellyel hosszútávú fejlesztések indulnak el, a szervezeti kultúra részévé válik a családbarát szemléletmód, a magas dolgozói elégedettség és elkötelezettség pedig a vállalati sikeresség egyik fő forrásává válik.

Elégedettebb dolgozók = Sikeresebb vállalat. Ha a munkavállaló számíthat rám, én is számíthatok rá!

Családbarát működés eredményei - Schmidt Dominika (Fornax - középvállalati kategória)

- A Fornax ICT a hazai és nemzetközi IT piacon ismert, 25 éve működő Fornax cégcsoport tagja, amely 100% -ban magyar tulajdonban lévő informatikai vállalat. 2008 elején kezdte meg működését a hazai és nemzetközi IT piacon. A Fornax ICT termékei szellemi „termékek”, ebből adódóan egyik legnagyobb értéke az emberi erőforrás. Ezért nagy hangsúlyt fektet a kollegáink szakmai fejlődése mellett munkahelyi körülményeire, társas és közösségi kapcsolatainak minőségére is, amibe beletartozik nemcsak a vállalati közösség, de a családi élet is.

- Gyakorlati tapasztalat, hogy a kezdeményezések kifejezetten jó hatással vannak a szülők munkájára, és így a családtagokra is. Jól tükrözi a családbarátságot, hogy idén 6 Fornax Junior is születik a cégben.

Lévén, hogy a Fornax ICT egy informatikai vállalat,- amely kimondottan egy „elférfiasodott” szakma -, a dolgozók közel 80%-a férfi. Ezt figyelembe véve a munka és magánélet kontextusában, a családbarát stratégiánk fókuszában a férfiak álltnak.

A pályázat benyújtása óta azonban nagy örömünkre ezek az arányok megváltoztak, az idei évben az újdonsült 3 kispapánk mellett, 3 kismamának is örvendünk. Így a 2015. évben már nemcsak a kispapák, hanem a kismamák is előtérbe kerülnek.
ujvari_eniko.png

Családbarát működésről - Mayer Viktória (Webstar - kisvállalati kategória)

- Vezetőink mottója: "A családbarátság számunkra a munka és a magánélet egyensúlyát jelenti, amely egyensúly biztosítja, hogy a munkatársak szenvedélyesen tudjanak dolgozni, hogy ehhez a magánéletükben fel tudjanak töltődni, és hogy a szervezet ezt fenntartható módon tudja támogatni.”

Szólj hozzá

fesztivál program