2015. aug 30.

DreherFeszt: megközelítőleg ötezren buliztak a sörgyárfesztiválon

írta: budapest24
DreherFeszt: megközelítőleg ötezren buliztak a sörgyárfesztiválon

Hatalmas bulival zárult a második alkalommal megrendezett DreherFeszt szombaton, sőt, még a Star Wars 501-es légiójának magyarországi helyőrsége is megjelent, hogy együtt élvezze a közönséggel a PASO Plays Covers nagykoncertjét! Az elmúlt évhez képest több mint 35 százalékkal növekedett azok száma, akik kíváncsiak voltak a sörgyárfesztiválra, kedvenc sörkülönlegességeik a Dreher Felfedező, a Dreher Kalandor és a Dreher Floral lettek.

dreherfeszt2015_small5.jpg

Összesen megközelítőleg 5000 látogató fordult meg a kőbányai Dreher Sörgyárak területén szombaton megrendezett DreherFeszten, amely azt jelenti, hogy az elmúlt évhez képest több mint 35 százalékkal növekedett azok száma, akik kíváncsiak voltak a sörgyárfesztiválra. A sörgyár kapuit – csakúgy mint a tavalyi első alkalommal – idén is erre az egyetlen napra nyitották meg a nagyközönség előtt, amelyet négy nagykoncert, négy DJ-parti, öt egyedi romkocsma, speciális sörgyári programok és öt, csak a DreherFeszten megkóstolható sörkülönlegesség várt a patinás helyszínen.

A sörgyárfesztivál kedvenc sörkülönlegességei a fűszeres, pikáns aromájú Dreher Felfedező, a kesernyés ízvilágú, ugyanakkor kellemesen gyümölcsös Dreher Kalandor, és a bodzavirágos Dreher Floral lettek, ezek egyaránt elnyerték a közönség tetszését.

A programok közül folyamatos érdeklődés övezte a Főzőház Túrát, hozzávetőlegesen minden hatodik vendég ellátogatott a Zsolnay porcelánnal díszített, eredeti rézüstöket megőrző főzőházba, hogy tanulmányozza a sörgyártás kulisszatitkait. Az aktivitások közül az újdonságnak számító Csapold Magad! helyszín ugyancsak népszerűnek bizonyult, hiszen itt mindenki elsajátíthatta a csapolás alapjait, ráadásul a kiválasztott sörkülönlegesség karakterének megfelelő tematikus háttérfalak előtt fotó is készült a csaposról és munkájának eredményéről.

dreherfeszt2015_small3.jpg

A záró PASO Plays Covers koncertre egész különleges vendégek is érkeztek: a közismert filmslágereket is ska és reggae stílusban előadó formáció először mutatta be a színpadon a Csillagok Háborúja egyik főcímzenéjének feldolgozását, amelyre a hivatalos Star Wars 501-es légió magyarországi helyőrsége és R2D2 is kíváncsi volt.

dreherfeszt2015_small2.jpg

„Rendkívül különleges élmény számunkra is ez a fesztivál, hiszen nem csak átalakul és megelevenedik a fények, romkocsmák, koncertek, programok által a gyár, hanem ott láthatjuk őket vendégül, ahol nap mint nap készítjük számukra a söröket. Egyet már most megígérhetek: jövőre dupla ennyi sörcsappal és csapossal készülünk! A közönség választásaira pedig érdemes odafigyelni és megbízni a döntéseiben, hiszen például a tavalyi fesztivál kedvenc sörét, a Dreher Hidegkomlóst idén júniusban bevezettük a kereskedelmi piacra is, és minden várakozást felülmúlt a teljesítménye a szezonban” – összegezte a tapasztalatokat Wilheim Gábor, a Dreher Sörgyárak prémium márkacsoport menedzsere 

A DreherFeszt sörei:

Dreher szűretlen, pasztőrözetlen

A minden tekintetében tradíciót és kihívást sugárzó sör tartalmazza mindazokat az íz- és illatanyagokat, melyek a sörgyártás során keletkeznek. Eredeti, természetes söríz jellemzi: enyhén élesztős, karakteres, fanyar, keserű, jól harmonizáló, testes, malátás íz, melyet vastag és tartós habjának köszönhetően tovább élvezhetünk. Telt ízével kiválóan harmonizálnak az illatában is jól felismerhető gyümölcsös aromák és a fűszeres komló.

Dreher Felfedező

Hidegkomlózás-technikával speciális, amerikai komlóból készített pikáns aromájú sörkülönlegesség. Fűszeres, csípős íze maradandó élményt nyújt a sörkedvelőknek.

dreherfeszt2015_small1.jpg

Dreher Floral

Illatában és ízében egyaránt élvezhetjük a bodzavirág egyedi, édeskés és a komló kesernyés aromáit, mely együtt egy tökéletesen harmonikus ízvilágot alkot, kedvezve a különleges sörök kedvelőinek.

Nitrogénnel csapolt Dreher Bak

A Dreher Bak testes, erős barna sör, melynek ízében kellemesen harmonizál a karakteres keserű és az édeskés karamell íz. Habját a nitrogénes csapolás teszi különlegesen krémessé. Színe mélybarna, szénsavassága tartós és kellemes. Tartalmas ital, tartalmas programokhoz.

Dreher Classic

Jellegzetes pils típusú, világos sör, melynek karakteres keserűje és testessége kellemesen harmonizál. Tartós habja és aranysárga színe mellett az aromakomló gyümölcsös illata és a sör kellemesen csípős szénsavassága nyújt különleges sörélményt.

dreherfeszt2015_20small.jpg

Dreher Kalandor

Észak-Amerikából származó, vulkanikus eredetű talajon termesztett komlóból gyártott karakteresen keserű sörkülönlegesség. Markánsan kesernyés ízvilágát tökéletesen kiegyensúlyozza az amerikai komló kellemesen citrusos, gyümölcsös aromája – magával ragadja kóstolóját.

Dreher Hidegkomlós

A hidegkomlós Dreher a láger sörök letisztult ízét a kézműves sörök egyedi, tartalmasabb ízvilágával ötvöző, kiemelkedően komlós sörkülönlegesség. Különösen frissítő hatását az illatában és ízében egyaránt domináló citrusos aromakomló adja. A testesebb ízhatást és a megnövekedett keserűt extra komlótartalmának köszönheti, mely tovább emeli minőségét.

Szólj hozzá

fesztivál program