2015. sze 02.

Véget ért az Aranyélet forgatása

írta: budapest24
Véget ért az Aranyélet forgatása

Befejeződött az HBO legújabb és eddigi legdrágább saját gyártású sorozata, az Aranyélet forgatása. A november 8-án bemutatásra kerülő, krimi és társadalomkritikával gazdagított családi drámában egy olyan család játssza a főszerepet, ahol minden a látszatról szól: a Thuróczy Szabolcs által megformált apa, Miklósi Attila bűncselekményekből tartja el a családot, de egyre többször érzi, hogy tisztességes útra kellene térni, és megpróbál kitörni a hazugság és csalás világából.

aranyelet_jelenetfoto.jpg

A feleség, Janka, akit Ónodi Eszter alakít, a társadalmi ranglétrán szeretne feljebb jutni, hogy látszat-életük még tökéletesebbnek tűnjön, a kamaszkorú gyerekek, Mira (Döbrösi Laura) és Márk (Olasz Renátó) pedig kezdik sejteni, hogy milyen éles ellentétben áll egymással az, amit a szüleik mondanak nekik a tisztességről és a jó erkölcsről, és amit valójában tesznek. A két gyerek, mint minden kamasz, feszegetik a határaikat, és így válnak a szüleikkel egyenrangú szereplőkké ebben a sorozatban.

A közel 80 napos forgatás alatt a két fiatal rendező, Dyga Zsombor (Köntörfalak, Utolér, Couch Surf) és Mátyássy Áron (Víkend, Utolsó idők) dolgozott a nyolc epizódon. „Mindenki érezte, hogy remek dolog, amiben részt vesz.” – Mondta Thuróczy Szabolcs, majd hozzátette. – „Biztos vagyok benne, hogy igazolni fogja a sejtéseimet, mert nagyon szerettem csinálni.”

A stáb legváltozatosabb helyeken forgatott, egyszerre bemutatva a felső tízezer és a mélyszegénységben élők hétköznapjait, így volt lehetséges bejutni a milliárdosok fényűző palotáiba és a VIII. kerület legkeményebb lakótelepére vagy egy lepukkant detoxikálóba. Ez a kettősség nemcsak a helyszínekre, hanem a szereplőkre is jellemző, így nem meglepő, hogy erre a sorozatra különösen igaz „a látszat néha csal” kifejezés. A Mirát alakító Döbrösi Laura szerint „a nézők folyamatosan fogják felfedezni a karakterek árnyoldalit.”

aranyelet_jelenetfoto_3.jpg

November 8-tól, nyolc héten keresztül minden vasárnap este megtekinthető a sorozat legújabb epizódja az HBO-n és az HBO Go (http://www.hbogo.hu/) oldalán is

 aranyelet_jelenetfoto_4.jpg

Szólj hozzá

mozi program Aranyélet