2015. sze 07.

Zséda: „Szeretek a konyhában sürögni-forogni”

írta: budapest24
Zséda: „Szeretek a konyhában sürögni-forogni”

Ínycsiklandozó illat lengte be a varázslatos Holnemvolt Parkot, ahol Zsédenyi Adrienn a mikrofont most kürtőskalács-sütő rúdra és nyújtófára cserélte le. A népszerű énekesnő imádja az édességet, gyakran enged is a csábításnak. Az október 9-11. között megrendezésre kerülő 3. Kürtőskalács Fesztiválra Zséda nemcsak a finomságok miatt érkezik, szombat este nagykoncertet ad a Vajdahunyad Várában. 

kurtosfeszt_zseda_1.jpg

„Nagyon örülök, hogy egy ilyen egyedi gasztronómiai fesztiválon koncertezhetek, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a kürtőskalács az egyik kedvenc édességem, nehéz neki ellenállni. A fahéjas áll a legközelebb a szívemhez, de biztos, hogy elcsábulok majd egy-egy különleges ízesítésű láttán is. A kürtőskalács egyszerűen minden fesztiválhoz szervesen kapcsolódik, de hogy egy három napos ünnep épüljön köré, az kifejezetten a kedvemre való” – mondta nevetve Zséda, aki a fesztivál második napján ad nagykoncertet.

Adri a hétköznapokban is szívesen sürgölődik a konyhában, az egyszerűbb ételeket profikat megszégyenítő ügyességgel készíti el. Sőt a kürtőskalács sütés rejtelmeibe is belekóstolt már.

kurtosfeszt_zseda_4.jpg

„Most továbbképzésre érkeztem a Vitéz Kürtőshöz, és figyeltem, hogy milyen szép pirulnak a kalácsok, de egyszer egy családi születésnapi kerti partin én is készítettem már kürtőst, mindenki megnyalta utána a tíz ujját. Biztos, hogy fogok még kísérletezgetni, bár azért túlzásokba nem szeretnék esni. A mennyiségre és az időzítésre mindig nagyon ügyelek, például este már nem eszem édességet. Azonban ha mégis elcsábulok valami finomság láttán, akkor egyszerű a képlet: egy kicsivel többet futok. Nagyon tetszik, hogy glutén, -laktózmentes és fitness kalácsok is sülnek majd a fesztiválon, így mindenki megtalálja a kedvére valót” – mosolygott a csinos énekesnő.

Október 9-11. között igazi íz- és illatorgia, szombaton pedig 20:30-tól Zséda nagykoncert várja majd a Vajdahunyad várához érkezőket.
kurtosfeszt_zseda_5.jpg

3. Kürtőskalács Fesztivál, Vajdahunyad Vára, Október 9-11.

 

Forrás, fotó: Just Creative

Szólj hozzá

fesztivál program Zséda Kürtőskalács Fesztivál