2015. sze 18.

HITS@ITU: megnyílnak a nemzetközi vizek a hazai startupok előtt

írta: budapest24
HITS@ITU: megnyílnak a nemzetközi vizek a hazai startupok előtt

A világ egyik vezető infokommunikációs konferenciáján kapnak bemutatkozási lehetőséget a legjobb hazai startupok

A Magyar Innovációs TechShowt (HITS) szervező Mobilitás és Multimédia Klaszter a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére biztosít egyedi bemutatkozási lehetőséget a legígéretesebb hazai fiatal vállalkozásoknak a világ egyik legrangosabb infokommunikációs eseményén, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) által fémjelzett Telecom World-ön. A HITS@ITU elnevezésű kiállításra az ország legjobb startupjai szeptember 28-ig jelentkezhetnek – közülük 12-en lehetnek majd jelen az október 12-15 között Budapesten megtartandó konferencián, ahol a hazai és nemzetközi szakmai szervezetek, befektetők, kormányzati és vezető iparági szereplők, szabályozó hatóságok, valamint újságírók előtt mutathatják be projektjüket.

dsc_2772.jpg

2015. október 12-15. között Budapest ad otthont a világ egyik legrangosabb évente megrendezendő infokommunikációs konferenciájának, az ITU Telecom World-nek. Az eseményen, amelyen az ICT szektor legfontosabb hazai és nemzetközi szereplői vitatják meg és ismertetik a legújabb trendeket, a legígéretesebb hazai startupok is bemutatkozhatnak a több száz fős közönség előtt a HITS@ITU elnevezésű, a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Mobilitás és Multimédia Klaszter által közösen szervezett kiállításon.

dsc_2879.jpg

A legkiemelkedőbb magyar high-tech innovátoroknak szeptember 28. 12:00-ig kell feltölteniük pályázati anyagukat az erre dedikált online oldalra. Közülük a legígéretesebb 12 projekt kap többnapos bemutatkozási lehetőséget a konferencián. Elsősorban olyan vállalkozásoknak érdemes nevezni, amelyek az elmúlt 3 évben kifejlesztett prototípuson keresztül tudják bizonyítani, projektjük nemzetközi szintű potenciált hordoz magában. A legújabb trendeknek megfelelően elsősorban a mobil technológiák, a 3D nyomtatás, a M2M (machine to machine) kommunikáció, a biotechnológia, az okos hálózatok, az internetes biztonság, a pénzügyi folyamatok, a közlekedés, a robottechnológia, valamint a nagyvállalati üzleti folyamtok területén újdonságot hozó projektek jelentkezését várják.

„Az elmúlt évek legdinamikusabb fejlődése az infokommunikációs szektorban ment végbe, amelyből hazánk is kivette a részét: örömmel tapasztaljuk, hogy számos itthonról induló startup büszkélkedhet globális sikerekkel. A kormány kiemelten kezeli a kreatív és technológiai iparágakat, hogy minden esélyt megadjon a hazai szereplőknek a nemzetközi piacok meghódításához. Reményeim szerint az ITU-n bemutatkozó tucatnyi startup közül is többről fogunk még hallani az elkövetkezendő években” – mondta el Manno István, a konferenciáért felelős miniszteri biztos.

dsc_3325.jpg

Szólj hozzá

program techshow