2015. okt 13.

Mesés fényfestés A Játékkészítőn

írta: budapest24
Mesés fényfestés A Játékkészítőn

Los Angeles, New York, Dubaj, Moszkva és Shanghai után végre itthon is lenyűgözi a látogatókat a világhírű 3D mapping művész, Bordos László Zsolt látványvilága, december végén, A Játékkészítő előadásain.
a-jatekkeszito-original-55855_2.jpeg

Itthon még nem nagyon ismert, speciális technológiával létrehozott, háromdimenziós fényfestéssel varázsolja egy mesevilágba nézőit a december végén megújult előadásokkal jelentkező, A Játékkészítő című pop-show-musical. „A háromdimenziós hatású projekciók képesek lesznek teljesen megváltoztatni a teret, kiszakítva a nézőt a realitásból” – mesélte Radnai Márk, az előadás látványvilágáért felelős színházi szakember. A speciális látványvilágot Bordos László Zsolt architekturális vetítéssel foglalkozó 3D-művész, a műfaj világhírű szakértője tervezi.

„Több, nagy teljesítményű projektorral vetítünk meg egy térbeli felületet.” – meséli Bordos. „A technológia egyedisége az, hogy nem egy sík felületre, hanem térben elhelyezett tárgyakra, díszletekre vetít. Ezért is izgalmas, hisz’ háromdimenziós felületen jelenik meg a 3D-s animáció, ezzel új látásmódra, vizuális értelmezésre „kényszeríti” a nézőt” – mondja a fényfestő művész.

Bordos László Zsolt pályafutása a magyar kortárs képzőművészet egyik nagy dimenziójú sikertörténete. Hatalmas ívet járt be világszerte panoráma- és holografikus vetítéseivel, többek között Los Angelesben, New Yorkban, Dubajban, Párizsban, Genfben, Kölnben, Jerevánban, Moszkvában és Shanghaiban. S hogy mi is az a 3D mapping, itt egy kis ízelítő videó!

Szólj hozzá

Játékkészítő a játékkészítő