2015. dec 03.

Tabudöntögető sorozattal erősít a DoQ

írta: budapest24
Tabudöntögető sorozattal erősít a DoQ

Kannibalizmus, vérfertőzés, voodoo – december 3-ától a DoQ górcső alá veszi az emberi természet sötét oldalát és az ismeretlen kultúrák legbizarrabb szokásait a Különös rituálék című vadonatúj sorozatában. A nézők minden csütörtökön 21:05-kor egy-egy felkavaró tabutémával ismerkedhetnek meg: hagyományok, rítusok és elképesztő emberi történetek a világ legeldugottabb zugaiból és a legnagyobb metropoliszokból.
kulonos_ritualek_doq.jpg

A DoQ-n december 3-án startoló Különös rituálék című dokumentumsorozat kendőzetlen őszinteséggel mutat be olyan témaköröket, amelyeket a nyugati civilizáció tabunak bélyegzett. Az erős idegzetű tévénézők többek között megismerkedhetnek egy Aghori szerzetessel, aki úgy véli, hogy az emberhús fogyasztása fontos lépés a megvilágosodás felé, fiúkkal, akikből csak testük maradandó megsebzése során válhat férfi, illetve egy csoporttal, akik önként vállalják a kasztrációt.

Az izgalmas és megdöbbentő sorozat kulturális antropológusai a világ elszigetelt tájaira látogatnak, ahol az olyan bizarr rítusokat, mint a voodoo, a tömeghipnózis vagy a parázson járás a mai napig aktívan gyakorolják, sőt, felkeresik azokat az embereket is, akik köztünk élve hódolnak abszurd szokásaiknak. Ilyen például a vámpírizmust gyakorló New York-iak egy csoportja, a betegeket érzéstelenítés nélkül, hipnózisban kezelő kaliforniai fogorvos története, a dán művész, Marco Evaristti, aki egy előadás részeként saját húsából készült fasírtgolyókat szolgált fel 12 vendége számára és a holland Wim Hof, a “Jégember”, aki mezítláb fut maratonokat a északi-sark jegén.

Sokkoló történetek, felkavaró emberi sorsok – Különös rituálék december 3-tól minden csütörtökön 21:05-kor a DoQ műsorán!

 

Szólj hozzá

tv DoQ