2015. dec 04.

Kéknyúl: Crowded Universe lemezbemutató koncert

írta: budapest24
Kéknyúl: Crowded Universe lemezbemutató koncert

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. Bár a csapat korábbi hangzása Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs védjegyének számító - Hammond orgonája köré épült, az új lemez anyaga új koncepcióra épül: nyolc egyenrangú muzsikus sző izgalmas zeneszövetet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres, óceánon túli énekével.
keknyul.jpg

"Idén decemberben megjelenő új lemezünkön teljesen új arcunkat szeretnénk megmutatni." - nyilatkozta a zenekarvezető Premecz Mátyás - "Sokkal tudatosabb zeneszerzéssel, rengeteg kollektív munkával készültek az új dalok, ezáltal színesebb, érzelmesebb lett az anyag, sok általunk szeretett stílust ölel fel."

A megszokott funkos alapok (amelyek önmagukban is új dimenziót kapnak azáltal, hogy a basszus-lüktetés immáron nem az orgonából, hanem Bata István basszusgitárjából szólal meg) és soulos dalok számtalan izgalmas irányba indulnak el, a jazz helyett ezúttal inkább a rock, sőt a pszichedélia világába. Sokkal nagyobb szerepet kap Csókás Zsolt gitárja és a hazai zenekaroknál szinte egyedülálló módon az egész csapat vokálozik - ilyet utoljára hazai színpadokon a hetvenes évek "etalon-zenekarainál", az LGT-nél vagy a Generálnál hallhattunk. Hogy a végeredmény mégis egységes, az a zenekar érett, letisztult hozzáállását és Ligeti György (Zagar, We Are Rockstars) producer jelenlétét dícséri. A hab a tortán Andy Hefler éneke, amely lubickol az új dalok adta lehetőségekben, az érzelmek széles skáláját bejárva, egyes dalokon belül is.

Az elmúlt évek legizgalmasabb hangszer-orientált, egyszerre felnőtt, mégis játékos poplemezét - Crowded Universe címmel - készítette el a Kéknyúl, a dalokban ezúttal egy lépéssel hátrébbvonuló Premecz Mátyás dalszerzőként és zenekarvezetőként is a legjobb hazai csapatok közé katapultálta szerelem-gyerekként dédelgetett zenekarát. Az új lemezt 2015. december 4-én, az Akvárium Klubban mutatják be

Szólj hozzá

Akvárium Kéknyúl