2015. dec 16.

A megújuló cirkuszművészet újabb lépcsőfoka: Adj arcot a művésznek!

írta: budapest24
A megújuló cirkuszművészet újabb lépcsőfoka: Adj arcot a művésznek!

2015 októberében indította útjára a Fővárosi Nagycirkusz az Adj arcot a művésznek! elnevezésű programját, amelynek célkitűzése az artistaszámok gépies megjelenítése helyett a hús-vér emberi kvalitások hangsúlyozása, valamint figyelemfelhívás a „hétköznapi csoda-csináló” képességre. 

uad_6108.jpg

A cirkusz az emberi teljesítőképesség határait feszegető művészet, az ember, az artista-művész teljesítményét művészi-esztétikai közegbe helyezett látványvilágra épül, ezért annak legfontosabb „alkotóelemét”, az embert, az artista-művészt kell középpontba emelni. Arcot kell adni a művésznek, a közönséget meg kell ismertetni a művésszel, illetve annak a produkcióba befektetett munkájával. Fekete Péter, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos, erről a zuhangi második Kínai Nemzetközi Cirkuszfesztivált előkészítő Szakértői Fórumon, rangos nemzetközi szakmai tanácskozáson beszélt, s a Fővárosi Nagycirkuszban ennek első lépéseit már meg is tették. 

Az előadások végén a közönség találkozhat a fellépő művészekkel, beszélgethet, vagy akár fotót készíthet velük, valamint autogramot is kérhet az artistáktól. Következő lépcsőfokként decemberben már az épületben kihelyezett érintőképernyőkön keresztül is bővítheti ismereteit, tudását, aki szeretne többet megtudni a művészekről. A Jónak lenni jó program! keretében már ki is próbálhatták a nézők a képernyőket, amelyek osztatlant sikert arattak, főleg a fiatalok körében.

Kapcsolódó programok:

Hobo Karácsony: 2015. december 27. 20 óra

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

Balance szilveszteri gálaelőadás – előtte egy egyedülálló bűvészmutatvánnyal: 

2015. december 31. 20 óra

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál: 2016. január 7-11. 

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

ARTista Café: 2016. február 1. 18 óra

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

uad_6183.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

fesztivál program Fővárosi Nagycirkusz Balance ARTista Café