2015. dec 21.

A hímsovinizmus nem egyenlő a férfi büszkeséggel

írta: budapest24
A hímsovinizmus nem egyenlő a férfi büszkeséggel

Karácsonykor, a születés ünnepén különösen szívszaggató, amikor egy  házaspár arról számol be, hogy egyre inkább távolinak tűnik számukra a gyermekáldás. A férfi meddőség gyakoriságától és megoldásának lehetőségéről nyilatkozott Prof. Dr. Ősapay György.

ohoynroh5pjtd0sknolo0ytbjpfdptkco2fj17jyxpc.jpeg

Karácsony: a születés ünnepe. Szívmelengető érzés látni a Jézuskát váró gyermekek kipirult arcát a decemberi utcákon, ugyanakkor ilyenkor különösen szívszaggató, amikor egy  házaspár arról számol be, hogy egyre inkább távolinak tűnik számukra a gyermekáldás.

"Meglepő beszélgetésben volt részem a minap egy férfi szülész-nőgyógyásszal, aki felháborodva nyilatkozott a lombik-baba programról, mint az Isten akarata ellen elkövetett, kierőszakolt fogamzásról. Már-már közhelynek számít, hogy egy nő két dologért követ el mindent:  hogy legyen  gyermeke, és, hogy ne. De hogyan állnak ehhez a kérdéshez az  orvosok és a férfiak? Valóban a gyarló ember Isten ellen elkövetett orvosi manipulációja, ha egy házaspár végső kétségbeesésében a lombik programot választja?" - teszi fel a kérdést Prof. Dr. Ősapay György.

rclq-emrigsgstyvoeacegn_y4fyjywat6vdjbtyjxs.jpeg"Álláspontom szerint nem, - ugyanakkor a férfiak szemléletének formálásával a mesterséges megtermékenyítés bármely módja gyakorta elkerülhető lehet, sőt, ha a lombik-baba program az utolsó  esély, ez a  módszer is lényegesen hatékonyabbá tehető megtermékenyítést segítő készítményekkel. A XXI. században , végre végleg le kell küzdenünk a hímsovinizmust, miszerint bár statisztikailag bizonyított tény, hogy a meddőségért 40-60%-ban már a férfiak \'felelnek\', mégis arról számolnak be a patikák dolgozói, hogy szinte csakis a nők, és  ők is  szemlesütve vásárolják a párjuknak a gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású, hímivarsejtek számát növelő készítményt" - mondta a szakember, aki több amerikai egyetemen oktatott és végzett gyógyszerkutatást, és most ottani tapasztalataival idehaza is segíti a babért küzdő párokat.

A nem-funkcinális meddőség a férfiakat és a nőket egyaránt érinti. Nem lehet tabu téma a férfiak meddősége, azaz a a csökkent spermiumszám, a gyengült spemaminőség. A helyzet drasztikus voltát jelzi Prof. Dr. Ősapay György statisztikai elemzései szerint, hogy a magyar férfiak megtermékenyítő képessége 20 éves távlatban a "megtermékenyítésre alkalmatlan" szint felé mutat és már most is minden ötödik fiatal férfit érint. 

"A fogantatásra való hosszú, feszült, a párkapcsolatot megtépázó  várakozás helyett nem érdemesebb leadni a rosszul értelmezett férfi büszkeségből, ami nem más, mint hímsovinizmus?" - tette hozzá Prof. Dr. Ősapay György.

Szólj hozzá