2016. jan 21.

Már farsangra készül a Balkan Fanatik

írta: budapest24
Már farsangra készül a Balkan Fanatik

Kevesen tudják, hogy Yorgos Tzortzoglou és Lepés Gábor, azaz a Balkan Fanatik formáció alapítóinak közös munkája egy termékenységi farsangi mulatsághoz is köthető. A vidám ünnep közeledtével a zenekar a Sláger Híradó csütörtöki adásában a kezdetekről mesél, és azt is elárulják, hogy idén mivel készülnek a rajongóknak farsang alkalmából.

balkan_fanatik1.jpg

2002-ben döntött úgy Yorgos Tzortzoglou és Lepés Gábor, hogy az elektronikus zenei irányzatot keleti, balkáni és magyar népzenei elemekkel elegyítve létrehozzák a Balkan Fanatikot. A zenekar egyik első útja egy kis görögországi falucskába vezetett, ahol Fuckman című dalukhoz elkészítették a banda első videoklipjét is. „Yorgos talált rá egy görög falura, ahol a farsangot különleges termékenységi felvonulással ünneplik meg, így elevenítve fel a termékenységi kultuszt” - mesélte Lepe, aki nem mindennapi élményekkel gazdagodott a forgatás alatt.

„A városi felvonulás, a mutatványosok, a jelmezek, és a megismételhetetlen jó hangulat mellett különleges ételeket is készítettek a falu lakói az ünnepre – többek között a főtéren termékenységi levest is főztek. Ennek gőze fölé az arra járó férfiak odatartották asszonyaikat, remélve, hogy ezzel elősegítik a termékenységet és sok gyermekük születik majd” – nosztalgiázott Lepe, aki azt is elárulta a Sláger TV-nek, hogy idén ugyan nem mennek Görögországba, de a farsang továbbra is meghatározó lesz a zenekar életében. 

2016. február 13-án egy hatalmas és meglepetésekkel teli budapesti bulival várják majd a rajongókat. „A vidám hangulatot garantáljuk, és mivel Valentin-nap is ekkorra esik, a legszerelmesebb lírai dalaink is felcsendülnek majd a koncerten” – zárta a beszélgetést a formáció oszlopos tagja, aki azt is hozzátette, hogy a legújabb Csókolj meg babám! lemezről a Hadd menjen! című dal videó premierje is közeleg. 

Balkan Fanatik a Sláger Híradóban január 21-én, csütörtökön, 17.00 órától a Sláger TV műsorán!

Szólj hozzá

Balkán Fanatik Sláger Híradó