2016. jan 24.

10 éves a High School Musical

írta: budapest24
10 éves a High School Musical

Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu és Monique Coleman, azaz a High School Musical sztárjai együtt ünneplik a film premierjének tíz éves évfordulóját. A csapat felvett néhány nosztalgikus jelenetet egy Los Angeles-i középiskola tornatermében. Az amerikai tévéadáshoz Zac Efron is csatlakozik egy rajongóknak szóló, előre felvett üzenettel.  

142194_76471_2.jpg

Fotók és videó elérhető ezen az angol nyelvű linken.

 „Az, hogy újra együtt láthattam a High School Musical szereplőit, megerősít abban, hogy milyen különleges dolgot vittünk véghez tíz éve. Az optimizmusuknak, elkötelezettségüknek és rendkívüli tehetségüknek köszönhetően egy igazán kivételes filmet és egy egyedülálló kulturális jelenséget hozhattunk létre. A filmet még ennyi év távlatából is világszerte imádja a közönség, nem csupán az emlékezetes dalok és táncjelenetek, hanem az univerzális üzenetek miatt is, amik továbbra is példaértékűek a rajongók számára – fejezd ki önmagad, higgy magadban, és mindig kövesd az álmaid” – nyilatkozta Gary Marsh, a Disney Csatorna kreatív igazgatója. 

A nagy hatású filmet éppen tíz éve, 2006. január 20-án mutatták be az Egyesült Államokban, Magyarországon pedig 2007. szeptember 22-én volt a premierje az azóta megszűnt Jetix csatornán. A film rendezője és koreográfusa Kenny Ortega, a szereplők és a stáb munkáját többek között két Emmy-díjjal jutalmazták. 

A High School Musical egy kortárs énekes-táncos produkció, mely két középiskolás diák sztoriját meséli el. Troy egy népszerű kosárlabdás srác, Gabriella pedig egy szégyenlős, okos lány – a fiatalok mindketten imádnak énekelni, és jelentkeznek az iskolai musical meghallgatására. Az álmaik megvalósításával a többi tanulót is arra ösztönzik, hogy mutassák meg a rejtett adottságaikat.

Szólj hozzá

bulvár Disney tv/rádió A High School Musical