2016. jan 24.

Hétfőn kiderül, hogy Magyarország melyik elődöntőben lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon

írta: budapest24
Hétfőn kiderül, hogy Magyarország melyik elődöntőben lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon

Január 25-én, hétfőn 11.15-12.00 között sorsolják ki, hogy az egyes országok hányadik elődöntőben lépnek színpadra Stockholmban. Kövesd élőben a sorsolást az eurovision.tv és a mediaklikk.hu/adal oldalon!
dal_frenreisz_still1.jpg

A 2016. évi Eurovíziós Dalfesztiválon részt vevő országok száma felülmúlja az elmúlt éveket, utoljára 2008-ban és 2011-ben volt az ideihez hasonlóan 43 induló. A versenynek Svédország ad otthont, ahol immáron harmadik alkalommal rendezik meg az Eurovíziós Dalfesztivált, köszönhetően a tavalyi nyertesnek is, Måns Zelmerlöw-nek, aki egyébként az idei show egyik műsorvezetője lesz.

A szervezők magyar idő szerint hétfőn, 11.15-12.00 között sorsolják ki, hogy az egyes országok képviselői melyik elődöntőben lépnek majd színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon, illetve arról, hogy az öt, garantáltan a döntőben fellépő ország (Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Spanyolország), valamint a tavalyi nyertes Svédország melyik elődöntőben szavaz. A fellépés sorrendjéről itt még nem születik döntés, az viszont kiderül, hogy az egyes elődöntők első vagy második felében lépnek színpadra az országok. A sorsolást az eurovision.tv és a mediaklikk.hu/adal oldalon élőben lehet követni.

A sorsolás mellett még egy fontos eseményre kerül sor hétfőn. Bécs, a tavalyi vendéglátó város hivatalosan is átadja a „stafétabotot” Stockholmnak.

Magyarországon A Dal 2016 második elődöntője szombaton, 19.40-kor kezdődik a Duna TV-n és a Duna World-ön.

Szólj hozzá

Eurovíziós Dalfesztivál tv/rádió A Daé