2016. jan 29.

Rendhagyó környezetben játszódik a SpongyaBob musical

írta: budapest24
Rendhagyó környezetben játszódik a SpongyaBob musical

Emberi alakot öltenek a színpadon a Nickelodeon sorozatának figurái

Bikinifenék világhírű lakói, SpongyaBob, Patrik, Tunyacsáp és a többiek hamarosan egész estés, zenés színdarab formájában is szórakoztatják a nagyérdeműt, ráadásul emberi alakban lépnek színpadra. A Nickelodeon 2008-ban szerződött a darab rendezőjével, és mára véghajrájába érkezett a minden képzeletet felülmúló projekt, amelynek köszönhetően a SpongyaBob musical júniusban debütál Chicagoban.
spongyabob_musical_nick.jpg

A kicsi sárga tengeri szivacs szerepét az újonc Ethan Slater kapta meg a Tina Landau által megálmodott SpongyaBob musicalben. A filmes családból származó ismert amerikai drámaíró és színházi rendező számtalan musical produkcióban dolgozott már, amelyeket New York neves színházaiban és a Broadway-n is bemutatták, rendezőként több rangos díjra is jelölték.

A darab során SpongyaBobot és tengermélyi barátait – Csillag Patrikot, Tintás Tunyacsápot, Szandit és a többieket – a felszínre hozzák, ráadásul nem mindennapi környezetben, egy kifosztott játszótéren zajlanak majd az események. A rendező szerint meg sem próbálták a milliók által ismert és kedvelt rajzfilmet egy az egyben színpadra adaptálni: „A gyökerek ugyanazok, ám a forma teljesen más. Nem magát a rajzfilmet szeretnénk színre vinni, hanem egy élő színházi produkció létrehozásán dolgozunk” – mondta Tina Landau, aki azt is hozzátette, hogy a darab sztorija nem a sorozat eseményeiből táplálkozik. A SpongyaBob musical története Bikinifenék egy napját mutatja be, amikor a tengeralatti város lakóit egy közeli vulkán, a Humongous tűzhányó kitörése fenyegeti. SpongyaBobnak 24 órája van megmenteni otthonát és szeretteit a fenyegető pusztulástól.

Mivel a döntés, miszerint emberek alakítják majd a szereplőket a színpadon merőben kockázatos volt, a fogadtatást gyerekeken is tesztelték. „Különböző korcsoportoknak mutattuk meg az emberi koncepciót, kicsit attól is tartva, hogy azt mondják majd: ’Hé, ő nem kocka alakú!’” – emlékezett vissza a rendező, aki meglepve tapasztalta, hogy kicsik és nagyok is rajongtak az emberi alakot öltött Spongyáért. „A legjellemzőbb reakció ez volt: ’Végre láthattuk SpongyaBobot élőben!’ Egyszerűen odavoltak érte, úgy érezték, hogy együtt tölthetnek egy kis időt a valódi tengeri szivaccsal.” – fejtette ki.

A musical zenéjének megalkotásához több tucat világsztár énekes-dalszerzőt vontak be: a Nickelodeon zenei részlege mellett Cyndi Lauper, az Aerosmith-es Steve Tyler és Joe Perry, a Lady Antebellum a Panic! at the Disco valamint a néhai David Bowie írta a dalokat. A SpongyaBob musical világpremierje június 7-én lesz a chicagói Oriental Színházban, majd a korlátozott számú előadások után várhatóan a Broadway biztosít helyszínt az előadásnak a 2016/17-es évadban.

Addig sem maradunk azonban SpongyaBob Kockanadrág nélkül, hiszen az Emmy-díjas sorozat új részekkel jön minden pénteken 17:40-kor a Nickelodeonon!

Szólj hozzá

program SpongyaBob Nickelodeon tv/rádió