2016. feb 03.

A38 Hajó: The View (UK) Henri Gonzalez, The Stamp (UK)

írta: budapest24
A38 Hajó: The View (UK) Henri Gonzalez, The Stamp (UK)

Henri Gonzalez fellépését a Cseh Tamás Program támogatja

A brit - pontosabban skót - indie egyik nagy felfedezettje volt a Dundee-ből származó The View, ami 2006-2007 környékén egy szempillantás alatt futott be a Libertines, a Kooks meg a Courteeners nyomdokain. Bármilyen hihetetlen, az egykori tinibálvány-zenekar idén szeptemberben már ötödik nagylemezét jelentette meg, amit most az A38 Hajón mutat be Budapesten.

7024.jpg

A kelet-skóciai The View négy gimis jóbarát zenekaraként indult (tíz év alatt csak egyetlen tagcsere volt az együttesben). 2005-2006 környékén szinte kötelező volt iskola posztpunk-garázszenekart alapítani - és a View néhány jól eltalált slágerrel komoly rajongótábort szerzett. No meg az akkorra már legendás Oasis-producer, Owen Morris által összerakott első lemezével Mercury Prize-jelölést, és brit albumlista első helyet.

Az NME szavazásán a View első nagy slágere, a Wasted Little DJs az év dala lett, a kvartett egymás után gyártotta a toplistás kislemezeket. A bongyor énekes pedig még az igazi pop-mainstreambe is betört, amikor elénekelte Mark Ronson kedves blődlijét, a Bike Songot.

Aztán a további albumok, bár nem voltak rosszak, nem tudták megismételni az első sikereket. Ettől még a View ugyanolyan remek zenekar maradt, mint volt, zenéjében remekül keverve az indie, a posztpunk, a garázsrock elemeit.

2016.február 8., hétfő 20:00, A38 Hajó Koncertterem - Petőfi híd budai hídfő

Legutóbbi albuma idén szeptemberben jelent meg, és producere nem más volt, mint a Strokes gitáros-billentyűs alapembere, Albert Hammond. A View ezt a lemezt mutatja be az A38 Hajón.

A zenekar tagjai

Kyle Falconer: ének

Pete Reilly: gitár

Kieren Webster: basszusgitár

Steven Morrison: dob 

Lemezek

Hats Off to the Buskers, 2007

Whitch Bitch?, 2009

Bread and Circuses, 2011

Cheeky for a Reason, 2012

Ropewalk, 2015

Szólj hozzá

A38 Hajó