2016. feb 15.

A ZARÁNDOK Paolo Coelho legjobb története

írta: budapest24
A ZARÁNDOK  Paolo Coelho legjobb története

Az Anjou Lafayette bemutatja Daniel Augusto filmjét

Paulo Coelho minden idők legolvasottabb szerzője. „Könyvei döntő hatással voltak emberek millióinak életére.” (The New York Times)
0473f70c-0538-4657-ad7a-58abc08ccc16.jpg

Az Alkimista íróját mindenki ismeri, azt azonban kevesen tudják, hogy műveinek fő inspirációs forrása a saját élete, ami pedig, izgalmasabb, fordulatosabb és meglepőbb, mint amilyet az írói képzelet létre tud hozni. A fiatal Paulo Rock and Roll történelmet írt Brazíliában, megszökött az őrület karmaiból, flörtölt a halállal, spirituális mélységekbe merült. Szenvedett és mosolygott a szeretetért és soha nem adta fel legnagyobb álmát, hogy író lehessen. A ZARÁNDOK egy lenyűgöző történet a mítosz mögött rejlő emberről. A ZARÁNDOK egy személyes, hiteles és autentikus életrajzi film, a világ legelismertebb írójáról, aki munkásságával és életével emberek millióinak adott erőt és inspirációt.

Bemutató dátuma: 2016. február 25.

903b62fd-4d35-4b4c-96cb-3e997e98c2ff.jpg

a_zarandok_paulo_coelho_caminho_julio_andrade5_film.jpg

a_zarandok_paulo_julio_andrade7_film.jpg

A film története:

A már híres író a jelenben egy a számára szervezett ünnepségre utazik. Eltéved és pontosan a korábbi zarándoklata helyszínén találja magát, ahol mintegy metaforikus időutazás által újraéli a múltat, a saját történetét. Ahogyan a könyvében írja: „E zarándoklat nemcsak térbeli, hanem időbeli utazás is.”

A brazil származású író serdülőkora óta naplót vezet, hangfelvételeket készít élményeiről, gondolatairól, ami az évek során tetemes anyaggá gyarapodott. Coelho volt hippi, újságíró, rock sztár, színész, drámaíró, színházigazgató és televíziós programok rendezője is. Majd ez a forgószélszerű életmód véget ért az El Camino-n, a Santiago de Compostela-ba vezető zarándoklattal. Később erről az élményéről számolt be A zarándoklat című, 1987-ben megjelent első könyvében. Következő évben második könyve, Az alkimista meghozta számára a világhírt. Azóta számos rangos nemzetközi díjat nyert, 2002 óta a nagy presztízsű Brazil Irodalmi Akadémia tagja.

Fesztiválszereplések:

Locarno International Film Festival, 2014, hivatalos program

Rome International Film Festival, 2014, hivatalos program

Cinema Brazil Grand Prize, 2015, legjobb mellékszereplő, Fabiula Nascimento, jelölés

Szólj hozzá

mozi program tv/rádió A Zarándok The Pilgrim Não Pare na Pista