2016. feb 15.

Gyermekkori élmények inspirálják a SpongyaBob alkotójának újabb sorozatát

írta: budapest24
Gyermekkori élmények inspirálják a SpongyaBob alkotójának újabb sorozatát

Bepillantás a Csőrös Harvey kulisszái mögé

Vadonatúj részekkel tér vissza Csőrös Harvey és magával hozza barátait is. A SpongyaBob Kockanadrág alkotójának egyik legutóbbi sorozata új részekkel jelentkezik a Nickelodeonon: a kedves kismadár és mókás pajtásai ismét őrületes kalandokat és izgalmas történeteket hoznak az erdőből a gyerekek kedvenc csatornájának képernyőjére. Az új részek apropóján elmondjuk, hogyan készül C.H. Greenblatt sorozata.
c_h_greenblatt.jpg

Csőrös Harveynak mindössze egy vágya van: jól érezni magát! Mint a legtöbb gyerek, nem szeret beágyazni és a házimunkát sem kedveli, talán ezért is imádják annyira  a Nicklelodeon nézői. Azt azonban még ők sem tudják róla, hogy öt évbe telt, mire egy kósza gondolatból a gyerekek egyik kedvenc sorozata lett. C.H. Greenblatt először Foo-t alkotta meg, aztán jött az ötlet, hogy legyen egy madár barátja is. A kreátor egy bukósisakkal ábrázolta, mennyire védelmező a karakter, amiben végül egyre inkább saját magát vélte felfedezni.
csoros_harvey.jpg

Technikailag a Csőrös Harvey hasonlóan készül jól ismert elődjéhez, a SpongyaBob Kockanadrághoz, mégis annál jóval realisztikusabb. H. Greenblatt úgy tervezte a sorozatot, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt át tudják élni az animált madárka kalandjait ezért csapatával több forrásból merítenek ötleteket. Előfordul, hogy gyermekkori élményeiket  gondolják újra úgy, hogy a lehető legviccesebbek és legőrültebbek legyenek, máskor pedig egy élmény - kudarc, öröm vagy játék - köré építik fel a forgatókönyvet.
csoros_harvey_3.jpg

Azt gondolhatnánk, hogy a fejlett technikának köszönhetően a tizenegy perces részek elkészítése mindössze néhány hetet vagy 1-2 hónapot vesz igénybe, a valóságban azonban az ötlettől a képernyőre kerülésig a megvalósítás közel egy évig is eltarthat. A Csőrös Harvey helyszíneit és karaktereit először kézzel megrajzolják, majd digitalizálják és számítógépen színezik ki őket. Ezután a szinkron elkészítése következik. Az eredeti verzió hangjainak hozzáadásakor a színészek minden sort legalább kétszer vesznek fel, aztán választják ki azt, amelyik jobban illik a karakterhez. Itthon Pálmai Szabolcs (Csőrös Harvey), Pekár Adrienn (Fee) és Szalay Csongor (Foo) keltik életre a szereplőket. Az utolsó simítások után pedig adásba kerülnek a legújabb részek a Nickelodeonon, a gyerekek legnagyobb örömére.
csoros_harvey_2.jpg

Csőrös Harvey és barátai újabb elképesztő kalandjai február 15-től hétfőtől péntekig 18:30-kor a Nickelodeonon, a legnézettebb hazai gyerekcsatornán!

 csoros_harvey_4.jpg

Szólj hozzá

tv/rádió Nickelodeonon