2016. már 10.

Készítsd el Te az Évszakok kísérőfilmjét!

írta: budapest24
Készítsd el Te az Évszakok kísérőfilmjét!

FIGYELEM: BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTVA!

A Mozinet kisfilmpályázatot hirdet iskolásoknak és felnőtteknek az Évszakok című lenyűgöző látványvilágú természetfilm kapcsán, amely 2016. április 14-én érkezik a magyar mozikba. Jacques Perrin és Jacques Cluzaud, a hatalmas sikerű Vándormadarak alkotóinak új filmje Európa élővilágának változását mutatja be az elmúlt húszezer évben, a jégkorszak végétől napjainkig. A legjobb pályaműveket a nagyközönség is megnézheti majd az Évszakok kísérőfilmjeként a mozikban. A zsűri tagjai Für Anikó színművésznő, Lubics Szilvia hosszútávfutó, ultramaratonista és Mosonyi Szabolcs természetfilmesevszakok_b13_kisebb_1.jpg

Jacques Perrin és Jacques Cluzaud, a hatalmas sikerű Vándormadarak alkotói valószínűleg a filmtörténet legnagyszabásúbb természetfilmjét készítették el: a több éven át forgatott, 40 millió dolláros költségvetésű Évszakok Európa elmúlt csaknem húszezer évének történetét mutatja be – az állatok nézőpontjából.

Az április 14-én a mozikba kerülő film alkotóihoz hasonlóan a hazai forgalmazó, a Mozinet is értékként tekint a minket körülvevő természet csodáira, ezért kisfilmpályázatot hirdet, melyre olyan - legfeljebb kétperces - kisfilmeket várnak, amelyek Magyarország élővilágához kapcsolódnak, itt élő állatokat, növényeket mutatnak be, vagy kérdéseket fogalmaznak meg az emberi civilizáció és az állatok békés egymás mellett éléséről.

A filmeket szakmai zsűri értékeli majd, korcsoportonként egy győztes filmet választva ki, amelyet aztán a közönség az Évszakok kísérőfilmjeként láthat országszerte a mozikban, de az összes elkészült alkotás nyilvánosságra kerül a Mozinet YouTube oldalán is. A második helyezettek egy féléves National Geographic előfizetést nyernek, a kategóriájukban harmadik helyezettek pedig Túrista Magazin előfizetést. A zsűri tagjai Für Anikó színművésznő, Lubics Szilvia hosszútávfutó, ultramaratonista és Mosonyi Szabolcs természetfilmes.

Feltételek

1.      A kisfilm maximum két perc hosszúságú lehet.

2.      A nevezés ingyenes.

3.  Műfaji megkötés nincs, a benyújtott film egyaránt lehet animációs film, dokumentumfilm, játékfilm, kísérleti film, kisjátékfilm, stb.

4.  Korcsoportok:

a.   Általános iskolások (ide tartoznak a nyolcosztályos gimnáziumok első négy évfolyamának és a hatosztályos gimnáziumok első két osztályának tanulói is).

b.  Középiskolások (ide tartoznak a nyolcosztályos gimnáziumok felső négy évfolyamának és a hatosztályos gimnáziumok felső négy évfolyamának tanulói is).

c.   Felnőttek (nagykorú pályázók).

5.  Technikai feltételek: a filmeket FullHD (1080p) felbontásban várjuk az evszakok@mozinet.hu címre a WeTransfer vagy MyAirBridge fájlküldő programmal átküldve. Kérjük a pályázókat, hogy figyeljenek a zenék jogtisztaságára! A legtöbb zene jogdíj-köteles, de vannak ezzel foglalkozó oldalak ingyenes zenékkel.

6.  Nevezési határidő: 2016. március 13.  2016. március 18.

7.  Eredményhirdetés: 2016. március 28.

Szólj hozzá

mozi bulvár program