2016. már 11.

Guatemalai márkanagykövet fedte fel a 40 éves rum titkát

írta: budapest24
Guatemalai márkanagykövet fedte fel a 40 éves rum titkát

REBECCA QUIÑONEZ A RON ZACAPA MÁRKA GLOBÁLIS NAGYKÖVETE

 img_4832.JPG

Ebben az évben ünneplik Guatemalában a 40. évfordulóját annak, hogy a helyiek először kortyolhattak bele egy azóta világhírű párlatkülönlegességbe, a Zacapa rumba. Az itthon is kapható szuper-prémium rum nemzetközi márkanagykövete, a guatemalai Rebecca Quiñonez a jeles évforduló alkalmából Budapestre látogatott, hogy itt is megismertesse a Zacapa titkát.

img_4050.JPG

Rebecca Quiñonez 12 éve képviseli a Ron Zacapa-t, a világ egyik legautentikusabb luxus rövidital márkáját. Jelenleg Miamiban él, azonban folyamatosan utazik, hogy a vásárlók és fogyasztók minél többet megtudhassanak a rum és Zacapa értékeiről és bebizonyítsa, hogy ez a legfinomabb érlelt rum a világon. Eddig már a világ számos pontján osztotta meg tapasztalatait rumszakértőként és megannyi privát kóstolót is tartott életében, többek között olyan sztároknak is, mint Adrien Brody vagy Olivia Wild.

Ezúttal Magyarországon mutatta be Rebecca a szakmai közönségnek a Zacapa titkait. A Zacapa Centenario 23 rum kapcsán megtudták a résztvevők, hogy Guatemala déli partvidékén, a legtermékenyebb vulkanikus talajon termelt kiemelkedő minőségű cukornádból készített rumkülönlegesség. A hazánkban kapható, ismert rumokkal ellentétben a Zacapa nem melaszból, hanem a frissen betakarított cukornádból, pontosabban az elsőként préselt „szűz cukornád-mézből” készül, ezáltal is biztosítva az egyedi íz-gazdagságot.

img_4321.JPG

img_4678.JPG

A figyelmes lepárlást követően a tételeket 2300 méteres tengerszint feletti magasságra szállítják, és érlelik a Zacapa rumokat. Itt, a „felhők felett” a hűvös, párás hegyi környezetben már alacsony a hordón keresztüli elpárolgási veszteség, így több értékes rum marad a hordókban. A hosszú ideig tartó, kiegyensúlyozott körülmények közepette a Zacapa Rum kiemelkedően gazdag aromákkal, komplex ízvilággal és tökéletes színnel gazdagodik.

A luxus rum íz-harmóniájához aktívan hozzájárul a művészi tökéletességre fejlesztett tradicionális spanyol „Solera” érlelési rendszer, amelyben négy különféle hordótípust alkalmaznak. Vaníliás, erőteljes Bourbon-, gyümölcsös, íz-gazdag sherrys, finom Pedro Ximenez boros-, valamint a francia vörösboros hordók biztosítják a kiemelkedő párlat tökéletességét, amelyben a fűszeres, fás, aszaltgyümölcsös, vagy éppen gazdag, mézes jegyek dominálnak. A Zacapa rum harmonikus tökéletességének köszönhetően már öt alkalommal nyerte meg a legrangosabb nemzetközi párlat versenyt és emiatt egyedüliként bekerült a „Hall of Fame” örökös bajnok kategóriába.

Rebecca hazai vendégeinek alkalma nyílt a Zacapa XO rum kóstolására is, amelyet ugyanúgy szűz cukornádmézből készítenek, és a vulkánok tetején érlelik, de itt a Solera rendszerben 6-25 éves rumokat érlelnek és házasítanak össze. Továbbá a 23 éves Centenario-tól abban is különbözik, hogy itt az utolsó hordó az érlelési folyamatban a francia ex-konyakos tölgyfahordó.

img_4695.JPG

A különleges rumkóstoló levezetésében hazai támogatást is kapott a nemzetközi márkanagykövet, Gulyás Csaba, a Diegeo Reserve luxus-márkáinak nagykövete, párlat-tanácsadó, a londoni székhelyű Wine and Spirit Education Trust (WSET) párlat-oktatója volt segítségére a szakmai eseményeken.

Rebecca Quiñonez 12 éve képviseli a Ron Zacapa-t, a világ egyik legautentikusabb luxus rövidital márkáját. Jelenleg Miamiban él, azonban folyamatosan utazik, hogy a vásárlók és fogyasztók minél többet megtudhassanak a rum és Zacapa értékeiről és bebizonyítsa, hogy ez a legfinomabb sötét rum a világon.

Rebbecca pályája kezdetén a Young’s Marketnak és a híres Moet Hennessynek dolgozott Californiában, 2003-ban csatlakozott a Diageo-hoz, ahol a Johnnie Walker portfoliójának kialakításában segédkezett, majd Miamiba költözött, hogy a Jose Cuervo és Don Julio márkákkal dolgozzon.

A Florida Tequila márka nagyköveteként Rebecca nagyon nagy sikereket ért el a latin-amerikai térségében, Puerto Rico, Jamaica, Bermuda, Costa Rica, Grand Cayman, Peru, Ecuador és Trinidad területén.

img_4739.JPG

img_4802.JPG

2008 óta Zacapa márkanagykövet a latin-amerikai és karibi térségekben. Rebecca kivételes precizitással mutatja be, hogyan is lehet a legélvezetesebben fogyasztani egy ilyen rövidital-remekművet. Mindemellett büszkén képviseli a Ron Zacapa márkát és viszi el a rum fogyasztás örömét az embereknek világszerte.

2012-ben kezdték el újra forgalmazni a rumot a „jövő városában” Sanghajiban, ahol Rebecca a világ legelismertebb chefjeivel és bartenderjeivel együtt mutatta be a márkát a sajtónak és a vásárlóknak, mint vezető és minőségi luxus ital.

Tapasztalatait Latin Amerikában szerezte, ahol a Zacapa rum és a Ketel One vodka sikeres piacra dobásában játszott nagy szerepet. Íme néhány példa legjelentősebb sikereiről: a Tribeca Film Fesztivál alatt, az Oscar díjas Adrien Brody-nak és Olivia Wilde-nak tartott egy privát rumkóstolást; felfedte és bemutatta „Zacapa titkait” egy igen exkluzív étel és bor kiállításon Mexikóvárosban; mindemellett egy privát kóstolót is rendezhetett a volt cartagenai (Kolumbia) polgármester házában. Hála Rebeccanak, a Zacapa nagy sikereknek örvendhet a latin-amerikai piacon.

A Floridai Nemzetközi Egyetemen tartott előadásokat vendéglátást tanuló diákoknak, amelyről számtalan cikk jelent meg Latin-Amerikában és az Egyesült Államokban egyaránt.
img_4826.JPG

 

Szólj hozzá

bulvár program életmód