2014. nov 17.

A közösség ereje: fitneszeszközöket kapott Veszprém városa

írta: budapest24
A közösség ereje: fitneszeszközöket kapott Veszprém városa

Hét építőipari szereplő összefogásával újult meg a „MegszépülAVárosom” győztesének közterülete

A Veszprémiek örülhettek legjobban a „MegszépülAVárosom” kezdeményezésének, hiszen közel 34 ezer szavazatot megszerezve, első helyen végeztek a pályázat közönségszavazásán. A hét építőipari cég által (az Építkezem, felújítok építőipari kezdeményezés keretei között a Hörmann, a Mapei, a Fujitsu-Fisher klíma, a Ravak, a Roll-lux, a Creaton és az ELKO EP Hungary a NagykerMarketing közreműködésével) életre hívott kiírás célja egy vidéki város vagy budapesti kerület közterületének rehabilitációja volt, amely így a közösség javát szolgálhatja. A felújítási munkák befejeződtek, így Veszprém városának lakosai birtokba vehették az Erzsébet ligetet, amelyben új fitneszeszközök várják a lazítani vágyókat. A felújítás értéke több, mint 2 millió forint volt. A pályázatot életre hívó cégek a helyszínen jelentették be az új szavazás elindítását, amelyre év végéig várják a szavazatokat azért, hogy jövőre ismét megszépülhessen egy város közterülete.

Elindult a megszépülés útján a veszprémi Erzsébet liget, amely a „MegszépülAVárosom” pályázatán az első helyet szerezte meg közel 34.000 szavazattal. A hét építőipari vállalat által életre hívott kezdeményezés eredményeképp, új fitneszeszközöket telepítettek a közparkba, amelyek felszerelésétől azt várják, hogy a parkba látogatók aktívan és hasznosan tölthetik el szabadidejüket. Az összesen hét darab eszközt a hét építőipari vállalat több, mint két millió forint értékben adományozta a győztes város önkormányzatának.

„Veszprém városa folyamatosan fejlődik. A közösségi életet meghatározó terek és parkok felújítása, gondozása közös érdekünk. A város közösségének erejét jól példázza a „MegszépülAVárosom” szavazásán elért győzelem is, amely bebizonyította, hogy a lakosság és a városvezetés, illetve a hét építőipari cég együtt bármire képes! Ezúton köszönöm Veszprém lakossága nevében azt a társadalmi érzékenységet és felelősségvállalást, amelyet ez a hét cég képvisel. Köszönjük, hogy segítségükkel hozzájárultak az Erzsébet Liget megújulásához, amelynek a felújítását az önkormányzat tovább folytatja majd” – mondta el Porga Gyula a város polgármestere.

Az építőipari cégek a városvezetéssel közösen konzultálva hét fitneszeszközt állítottak munkába, amelyek kivitelezési munkálatait is a kiíró cégek vállalták magukra.

„A projektben résztvevő vállalatok évek óta jelen vannak a hazai piacon, saját szegmensükben nem egy piacvezető is. A „MegszépülAVárosom” pályázat a társadalmi felelősségvállalás jegyében született meg, a cégek vallják, hogy környezetünkért, lakóterünk állapotáért mindannyian felelősséggel tartozunk! A most átadott terület megvalósítja mindezt a gondolatiságot, így a Veszprémiek egy igazi közösségi térrel gazdagodtak” – mondta el az átadással kapcsolatban Jagodics Rita a projekt koordinátora.

A projekt vezetői a program sikerét látva bejelentették: 2014. november 13-a és 2015. január 31-e között ismét elindul a szavazás azért, hogy újabb városok közterületei szépüljenek meg.A városokra a projekt honlapján, a www.megszepulavarosom.hu lehet leadni a szavazatokat.

IMG_6729.JPG

IMG_6825.JPG

IMG_6864.JPG

 

Szólj hozzá

bulvár Veszprém megszepulavarosom Porga Gyula