2014. nov 19.

Bakiparádé, diós sütemény és kaszkadőrmutatványok

írta: budapest24
Bakiparádé, diós sütemény és kaszkadőrmutatványok

Az ötödik születésnapját ünneplő Class FM műsorvezetői rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodtak az évek során: kaszkadőrmutatványokat produkálva helikopterben utaztak, világsztárokkal készítettek exkluzív interjúkat, és számtalan humoros pillanatot éltek át az élő adások alatt. A piacvezető rádió műsorvezetői az évforduló alkalmából felidézték az elmúlt öt évben szerzett legszebb, legmeghatározóbb emlékeiket.

Repülős kalandok

A Class FM műsorvezetői az elmúlt 5 év során többször is repülőbe, helikopterbe vagy épp sárkányrepülőre pattantak,Sebestyén Balázs egy repülő szárnyára kötözve utazott, Vadon Jani sárkányrepülővel szelte a levegőt, Rákóczi Feri pedig egy kaszkadőrmutatványokat produkáló helikopter belsejében járt. A helikopteres kirándulás volt a legemlékezetesebb kaland, eredetileg a gép  alá kötöztek volna ki, ehhez azonban nagyon erős motorokra lett volna szükség a súlyom miatt, így végül Magyarország legjobb kaszkadőr pilótája vitt el egy körre. Az úton mindent bemutatott, amiket látni lehet a filmekben, ejtéseket, fejtetőre fordulást és minden mást, amiről legvadabb álmaimban sem reméltem, hogy egyszer átélhetem.” – mesélte Rákóczi Feri.

classfm_szani_koltai.jpg

 Világsztárok testközelből

Az elmúlt öt évben számtalan világsztár látogatott el a Class FM stúdiójába, ahol exkluzív interjúkat adtak friss lemezeikről, vadonatúj dalaikról vagy éppen a Magyarországon szerzett élményeikről. „Számomra a világsztárokkal készített exkluzív interjúk a legnagyobb élmények, hiszen őrült zenerajongó vagyok. Emlékezetes a John Newmannel, Aviciivel vagy éppen Aloe Blacc-cel készült interjúm. Különösen nagy büszkeség számomra az is, hogy eredetileg szerkesztői feladatokat láttam el a rádiónál, most pedig már műsorvezetőként dolgozhatok, amelynek minden percét élvezem.” – mondta el Kiss Orsi.

kovacsaron_class40.jpg

Bakiparádé a stúdióban

A több mint 1800 nap alatt rengeteg adást rögzítettek a Class FM stúdióiban, ahol a műsorvezetők számtalan „sírva-nevetős” pillanatot is átéltek a felvételek alatt. A vicces jelenetekből bakiparádét is készítettek, hogy bármikor feleleveníthessék legvidámabb emlékeiket. „A Class40 felvétele során számos nyerítve röhögős történetünk volt, egyszer egy igazán nyelvtörősre sikerült mondatot 20 percen keresztül próbáltam felmondani, mire végre sikerült. Egy idő után már annyira nevettem magamon, hogy a könnyem is kicsordult, és egyszerűen képtelen voltam abbahagyni. Végül a többiekre is átragadt, és együtt nevettünk hosszú perceken át. Amikor végre sikerült elmondanom, akkora élmény volt, mint egy maraton után beérni a célba, és akkora tapsot is kaptam a többiektől. Ez a jelenet persze a bakiparádénkba is bekerült.” – árulta el Kovács Áron.

kissorsi_aloeblacc.jpg

A jövő rádiósa

A hosszú évek során a rádiósok munkája és magánélete is egyre jobban összefonódott, Vágó Piros néhány alkalommal a gyermekével is megismertette a stúdiót. Az akkor négy éves Zalán otthonosan mozgott a Class FM kulisszái mögött és minden technikai berendezést érdeklődéssel vizsgálgatott. „Zalán a korából adódóan egy hatalmas játszóháznak tekintette a rádiót, ahol kiélhette a műszaki dolgok iránti szeretetét. A fiamnak remek beszélőkéje van, így egy cseppet sem lepett meg, amikor azonnal a mikrofonhoz ment és beszélni kezdett bele, minden esélye megvan annak, hogy egyszer rádiós műsorvezető legyen belőle. A stúdióban igazi profiként viselkedett, bemutatkozott és karácsonyi jókívánságokat mondott a hallgatóknak. Meghatott, hogy elsősorban másokra gondol, és hogy ez a világ a legfontosabb mondanivalója számára. Ha egyszer rádiós lesz, biztos, hogy a hallgatók minden kérését teljesíteni fogja.” – mondta Vágó Piros.

garami_gabor_classban.jpg

Színház a rádióban

A rádióstúdióban sok népszerű magyar színész is megfordult az elmúlt években, a közismert előadókat és művészeket Szani Roland, a Class Kultúra vezetője kérdezi hétről hétre. „Egy alkalommal Koltai Róbert járt nálam a stúdióban. Jó hangulatú, nevetéssel teli beszélgetés során idézte fel a legszebb színpadi és filmes élményeit, az interjút követően pedig váratlanul egy csodálatos monológba kezdett saját estjéből. Miközben beszélt, úgy éreztem magam, mintha a színházban ülve, egyszemélyes performanszot hallgatnék, a előadás végén komolyan meghatódtam.” – mesélt az egyik legemlékezetesebb Class Kultúra interjúról Szani Roland.  

abahazicsaba_classnyar_debrecen.jpg

Emlékezetes kitelepülések

A Class FM műsorvezetői a rádiós kitelepülések során a megyeszékhelyeken és kisebb-nagyobb vidéki városokban személyesen is szórakoztatják hallgatóikat. „A rádió történetének legemlékezetesebb pillanatai számomra a Class Nyár állomásaihoz kötődnek, ahol - mint az összes kitelepülésünkön – mindig fantasztikus a hangulat. 2013 nyarán Debrecenben a roadshow utolsó fellépője az Első Emelet volt, amelynek tagjai váratlanul engem is felrángattak a színpadra, hogy együtt énekeljük el a Csakazértis szerelmet. Egy évvel később igazi dejavu érzésem volt, amikor szinte hajszál pontosan ugyanez ismétlődött meg: ekkor a Hooligans zenekarral közösen adtuk elő a Legyen valami című slágert.” – idézte fel Abaházi Csaba.

feri_a_helikopteren.jpg

Lelkes hallgatók

A Class FM műsorvezetőinek adásait millióan hallgatják nap mint nap, így fordulhat elő, hogy kedvenc rádiósunk hangját álmunkból felriadva is megismerjük, és szinte családtagként kezeljük őket. „A hallgatókkal való találkozásokhoz kötődik a legtöbb szép emlékem, gyakran előfordul, hogy a betelefonálókat megkérdezem, mivel töltik a napjukat, és ha valaki azt válaszolja, hogy éppen valamilyen finom süteményt készít, elárulom neki, hogy azt én is nagyon szeretem. Hihetetlen, de a hallgatók sokszor megjegyzik ezeket, és előfordult már olyan eset, amikor a hétköznap dalt küldő hölgy a hétvégi kitelepülésen már isteni diós süteménnyel várt, mert emlékezett rá, hogy az a kedvencem. Nagyon megható élmény volt.” – mesélte Garami Gábor, aki azt is elárulta, hogy a hallgatók a hangjuk alapján gyakran magasabbnak, alacsonyabbnak, kövérebbnek, soványabbnak képzelik őket a valóságosnál, és ez is sok humoros pillanat forrása.

 piros_zalan_classban.jpg

Szólj hozzá

zene tv Kovács Áron Rákóczi Feri Class FM Garami Gábor Vágó Piros Szani Rolnad tv/rádió