2014. nov 21.

Egymillió kilométert utazott a 4 for Dance

írta: budapest24
Egymillió kilométert utazott a 4 for Dance

Az idén tíz éves táncegyüttes teljesítménye számokban is elképesztő. Kristóf, Péter, Sándor és Dániel közel 4000 órát gyakoroltak, százszor repültek, 1 millió kilométert utaztak, és 5 kontinens több, mint 40 országában adtak közel 1200 műsort.

A 4 for Dance idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. A táncegyüttes 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy az általuk nagy tiszteletben tartott magyar néptánc autentikus elemeit virtuóz ritmusjátékokkal tegyék még izgalmasabbá humorral és modern elemekkel. Önálló stílust hoztak létre, a Csillag Születikből ismerte meg őket az ország, és azóta is töretlen a népszerűségük. Illés Dániel, Enyedi Péter, Bárány Kristóf és Gál Sándor számos rangos elismerést kaptak, beszámolt róluk a BBC és a CCTV, valamint körbeutazták műsoraikkal az egész világot.

4-for-Dance-2.jpg

Az elmúlt években felléptek a világ egyik legnagyobb bevásárló központjában Dubaiban, meghívták őket Abu Dhabi-ba, San Diego-ba, Los Angeles-be, Pekingbe, Svédországba, Ausztráliába, Törökországba, Izraelbe, Jordániába, és Egyiptomba is. Utazásaik során közel százszor repültek, és több mint 1 millió kilométert tettek meg földön, vízen, levegőben. 5 kontinens, több mint 40 országában, közel 1200 műsort adtak. A fellépésekre 4000 órát gyakoroltak, és fejenként nagyjából 20 pár cipőt koptattak el évente.

slide_kep18n.jpg
Idő közben számos dolog sodorta veszélybe a turnékat: megtámadta őket homokvihar Dubai-ban, durrdefektet kaptak Kaliforniában, árvíz öntötte el őket Ausztráliában, hatalmas hóviharba keveredtek New York-ban, és sérülést szenvedtek Kínában. Nem csoda hát, hogy a biztonság kedvéért az együttes tagjainak lábai fejenként 25 millió forintra vannak biztosítva.

A 4 for Dance a jubileumi tíz évét egy különleges dupla előadás keretein belül ünnepli meg Nyíregyházán, ahová mindenkit meghívnak, akivel életük során együtt dolgoztak. A nagy érdeklődésre való tekintettel a táncegyüttes valószínűleg egy országos turné keretein belül is be fogja mutatni a produkciót, így senki sem fog lemaradni róla.

Szólj hozzá

zene színház tánc 4 for Dance