2014. nov 25.

Advent Józsefvárosban

írta: budapest24
Advent Józsefvárosban

Múltidéző Kalendárium adventi programjaival és Kézműves Karácsonyi Vásárral nyílik a Horváth Mihály téren és a Palotanegyedben november 29. és december 22. között Józsefváros ünnepi rendezvénysorozata. Sebestyén Márta, Misztrál, Makám és számos ingyenes koncert, kézműves és gasztronómiai vásár, élő betlehem állatsimogatóval, valamint Mézeskalácsház vár mindenkit Józsefváros ünnepi fényekbe öltöztetett tereire és beltéri helyszíneire. A Józsefvárosi Korcsolyapálya a Horváth Mihály téren december 07-től február 5-ig ígér felejthetetlen pillanatokat a téli sportok kedvelőinek.

IMG_3762.2.jpg

Aki decemberben ellátogat Józsefváros adventi pompába öltöztetett új főterére, a megújult Horváth Mihály térre és a Palotanegyed díszes vásárterére a Szabó Ervin térre egy csodálatos fénybe öltöztetett múltidéző karácsonyi hangulatnak és vásári barangolásnak lehet részese a mesék és a csillagos ég között. A Horváth Mihály téren felállított pódiumra az adventi készülődést és hangulatot szívünkbe költöztető mesemondók, muzsikusok, zenekarok érkeznek vendégségbe. A kántálók, betlehemesek, tűzzsonglőrök, nemzetközi hírű táncegyüttesek vagy a Vasas Művészegyüttes rénszarvas kórusa a Palotanegyed vásártéri forgatagába ejti ámulatba a nagyérdemű publikumot.

A Párbeszéd Háza dísztermében az elmaradhatatlan advent vasárnapi koncertek jeles előadói (MAKÁM 30’ – nov. 30., Misztrál Együttes – dec. 7., HoldDalaNap – dec. 14., Sebestyén Márta – dec. 21.) gondoskodnak a várakozás időszakának felemelő zenei pillanatairól. E jeles időszak alatt a Horváth Mihály téren felállított Pódiumon gyerek és felnőtt koncertek, többek között a Kolompos, Bognár Szilvia és a Fourtissimo zenekar, élő Betlehem, adventi gyertyagyújtások, Mézeskalácsház, Angyalok kertje, a józsefvárosi óvodák és iskolák gyermekei által díszbe öltöztetett 24 fenyőfa, Mikulásfogat és még számos program várja a családokat. A gyerekek megcsodálhatják az élő betlehemet, megsimogathatják az állatokat, készíthetnek karácsonyi díszeket és mézeskalácsot, valamint találkozhatnak a Mikulással. A Józsefvárosi Adventi Galéria esteken ünnepi teázás és az ünnepkört megidéző két csodálatos adventi est, Lovász Irén és a Vándor Vokál koncertje visz közelebb minket karácsonyeste meghittségéhez. A Palotanegyedben a Szabó Ervin tértől a Kálvin térig kézműves portékák és étkek vására: gyertyák, fények, titkok, angyalok és pásztorok fogadják folyamatosan a látogatókat.

_KED3017.2.jpg

A vásár nem csak vizuális élményekkel kápráztatja el a vendégeket: az ínycsiklandó finomságok illata is csalogatja a járókelőket. Csak „menjünk az orrunk után” a Kálvin tértől a Szabó Ervin térig, és hamarosan rátalálunk a kandírozott gyümölcsöket, mézes diót, erdélyi botratekert kalácsot, kemencés finomságokat, sült gesztenyét, égetett mandulát, kolbászt és sajtokat árusító házikókra. A hideg téli estéken egy jó adag punccsal vagy forralt borral csalhatunk életet elgémberedett végtagjainkba. A karácsonyi vásáron beszerezhetjük a szeretteinknek szánt ajándékokat is. A hagyományos értékeket képviselő mesteremberek portékai mellett megtalálják az egyedi formatervezett, kreatív, ötletes ajándék és használati tárgyakat is.

Józsefváros a múlt században is kedvelt találkozóhelye volt a legkülönbözőbb társadalmi csoportú embereknek és nem csak a környékről érkezőknek. Az egy hónapos rendezvénysorozattal Budapest rangos, kiemelkedő rendezvényeit szeretnék gazdagítani, az aranykor ünnepi hangulatát, pezsgő hagyományos urbánus és paraszti tradícióit felidézve. február 5-ig ígér felejthetetlen pillanatokat a téli sportok kedvelőinek.

IMG_3609.2.jpg

Készüljünk a Karácsonyra

„… mély és varázsos rendhagyással, tánccal, muzsikával, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italokkal, s mindenekelőtt áhítattal és föltétlenséggel.” (Márai Sándor)

  • Ünnepi koncertek a Párbeszéd Háza dísztermében minden vasárnap 19 órától
  •  Advent vasárnapi programok a Horváth Mihály téren az adventi hétvégéken, november 30., december 07., 14., 21.
  • Vásári nyitva tartás és programok a Palotanegyedben, Szabó Ervin tér hétköznap 11 órától -19 óráig, hétvégeken 10 órától 20 óráig
  • Adventi Galéria Estek és Családi programok a Józsefvárosi Galériában péntekenként 18 órától és szombaton 10 órától
  • Józsefvárosi Korcsolyapálya a Horváth Mihály téren minden nap 2014. december 07.-től 2015. február 05-ig.

A rendezvényre a belépés díjtalan!

A szabadtéri koncertek rossz idő esetén a Józsefvárosi Galériában kerülnek megrendezésre.

További részletes információ:

www.jozsefvaros.hu

https://www.facebook.com/Palotanegyed

www.jozsefvarosigaleria.hu

www.szazadokoroksege.hu

Szólj hozzá

fesztivál program vásár Advent