2014. nov 25.

Az 5 legfontosabb hajápoló vitamin

írta: AkosDmhd
Az 5 legfontosabb hajápoló vitamin

Néhány vitamin elősegíti a hajnövekedést, mások az egészségünket erősítik. Azért hogy a hajad egészséges legyen, szépen ragyogjon, és olyan gyorsan nőjön, amennyire csak lehetséges, csak egy kicsit kell jobban odafigyelned, hogy ezek a vitaminok ne hiányozzanak. Itt van a lista az öt legfontosabb hajápoló vitaminról.

kepatmeretezes_hu_The5BestVitaminsforHairGrowth1.jpg

Biotin

A biotin az elsőszámú hajápoló vitamin. A fényesebb és hosszabb hajért a biotint szedheted kapszulában is, de nagyon sok étel is tartalmazza ezt az ásványi anyagot. A legtöbb biotin a tojásban van. Vízben oldódó vitamin, ami majdnem mindegyik hajápoló termékben megtalálható.

Folsav

A folsavat megzatvédő vitaminként is szokták emlegetni, így a várandós édesanyáknak mindenképpen fontos a szedése, de ha gyengeszálú a hajad, vagy sokkal dúsabbra vágysz, akkor ez a vitamin sokat segít. A sejtek osztódása szempontjából nélkülözhetetlen vitamin. Szerepe van még a fehérvérsejtek, vörösvértestek, vérlemezkék képzésében, az aminosavak, és nukleinsavak anyagcseréjében. A folsav felszívódása a mesterséges készítményekből jobb, mint a természetes forrásokból. A folsavnak a sejtekbe történő felvételéhez és raktározásához B12 vitamin szükséges. Napi 0,15 mg szedése szükséges. A legjobb folsav források: leveles zöldségek, kelkáposzta, spenót, baromfi- és sertéshús, illetve az olajos magvak.

B vitamin komplex

B-komplexnek nevezzük a teljes B-vitamincsoportot, amelybe az összes B-vitaminmódosulat beletartozik. A szervezetnek mindegyik B-vitaminra szüksége van, az egyik nem helyettesíti a másikat. De jó tudni, hogy a sörélesztő az összes B vitamint tartalmazza. 

D vitamin

Bár a D vitamin a legfontosabb a hajnövekedés szempontjából, a hiánya nem okoz hajhullást. Téli hónapokban különösen oda kell fogyelni a megfelelő D vitamin pótlásra, hiszen a napfényből nyert D vitamin szintje csökkenhet. Fontos D vitamin források: NAPFÉNY, tőkehal-más olaj, olajos halak (pl.: lazac), tojás sárgája, máj.

Cink

A C vitamin legfontosabb kísérő vitaminja, ami mára bizonyítottan az egyik legfontosabb vitamin lett. A cink a hajat fényesebbé teszi, és a fakóságot látványosan csökkenti. De a megfázás megelőzésében, vagy a lerövidítésében is fontos szerepe van. Fontos cink forrás a bárány- és a marhahús, a borjúmáj, a rák, a homár, a növények közül pedig a búzacsíra, a hüvelyesek, az olajos magvak.

Szólj hozzá

lista vitamin hajápolás