2014. dec 06.

Nem kisebb célt tűzött ki magának Hévíz

írta: budapest24
Nem kisebb célt tűzött ki magának Hévíz

...mint hogy szeretne a „legek” városa lenni!

A világ legnagyobb, fürdésre egész évben alkalmas meleg vizű gyógy-tava mellett az egészséghez és aktív élethez köthető rekordok és legek felállításával is szeretné felhívni magára a vendégek figyelmét.

dsc_9211.jpg

Valamennyi „leg” felállításához sztárok segítségét is kérik. Az akciókat minden esetben aktualitáshoz kapcsolják. Az egymás elleni sárkányhajózás világrekordja után a hétvégén újabb rekorddal jelentkezett a kedvelt fürdőváros.

dsc_9146.jpg

Ezúttal az adventi időszak adott apropót a rekord felállításához. Ismert emberek részvételével és hatékony közreműködésével elkészítették a világ legnagyobb úszó adventi koszorúját, melyet vízre is bocsátottak a hévízi gyógy-tavon a fürdőzők nem kis örömére.

dsc_9283.jpg

Az 570 darab léggömbből, 8 munkaórán át, 3 ember plusz 3 sztár által készített koszorú 4 méter átmérőjű és mindössze 5 kilogrammot nyom. Elkészítéséhez műanyag csöveket, dekorpapírt, dekor szalagokat, rögzítéséhez pedig súlyokat használtak fel.

dsc_9083.jpg

Németh Lajos, a TV2 meteorológusa és Váczi Gergő, a FEM3 Café műsorvezetője Détár Enikő színésznővel a koszorú dekorálásában és vízre segítésében vett részt.

A sztárok a jótékonysági adventi vásárra sütemény felajánlással érkeztek, melyet Papp Gábor Hévíz város polgármestere nagy örömmel fogadott.

A világ legnagyobb úszó adventi koszorúján november 30-án gyújtják meg az első, míg december 21-én az utolsó elektromos gyertyát.

dsc_9117.jpg

Szólj hozzá

program Hévíz Détár Enikő Váczi Gergő