2014. dec 09.

Világsztárokra tombolt a közönség Törökbálinton

írta: AkosDmhd
Világsztárokra tombolt a közönség Törökbálinton

Haddaway viccel köszöntötte Layzee-t

Telt ház - pontosabban sátor – ropta  végig a retro sztárok koncertjét Törökbálinton az Auchan Korzó jóvoltából. A Santa loves the 90’s bulin magyar csapatok izzították a tömeget: először az UFO dobta a „Nyár van” című örökslágert a téli éjszakába, majd jött a Groovehouse és mire a Kozmix is beért a „házba”, már tombolt a közönség. A hazai előadók után sorra léptek színpadra a világsztárok: Haddaway után a Mr. President következett és végül a Brooklyn Bounce látványos show-val zárta az ingyenes koncertet. DJ Dominique gondoskodott róla, hogy a hangulat egy pillanatra se lankadjon.

„Hello, téged ismerlek, várjál csak, te vagy Dr. Alban” – viccelődött kollégájával, a Mr. President oszlopos tagjával Haddaway az öltözőben pár perccel a kezdés előtt. A 90-es évek legnagyobb hazai és külföldi könnyűzenei sztárjait az Auchan Korzó hozta el a közönségnek Mikulás napján. A törökbálinti áruház parkolójában felállított fűtött sátor már a kezdésre megtelt.„Kazahsztánból repültem ide, az előző estét Hajdú Péterékkel töltöttem, öt órán keresztül énekeltünk, hihetetlenül jó volt a hangulat. Azért szeretek Magyarországra járni, mert itt még fontos a család, az emberi kapcsolatok” – magyarázta készülődés közben a What is love című sláger Trinidad és Tobagói születésű előadója. „Szentestére szerencsére otthon leszek, másnap viszont utazom is tovább, de a keresztgyerekeimet mindenképpen meglátogatom Innsbruckban” – mondta az éneklés mellett üzletemberként is aktív, örökmozgó Haddaway.

Az Auchan Korzó egy másik sztárvendége, Layzee elárulta, hogy a legendás Mr. Presidentből már csak ő járja a világot. „Aktívan egyedül én zenélek, egykori társaim közül az egyik hölgy gyerekek oktatásával foglalkozik, a másik rádiózik. Számomra viszont a zene maga az élet, ezeket a számokat soha nem tudom megunni, de most is írtam egy új dalt, amit a nagy slágerek mellett szeretnék bemutatni a magyar közönségnek. Magyarországra bármikor szívesen jövök” – nyilatkozta Layzee. A Coco Jamboo előadójának nincsenek sztárallűrjei: ezúttal is kíséret nélkül érkezett. „Mindent egyedül csinálok. Én vagyok a dalszerző, a menedzser és az előadó egy személyben. Azt szokták mondani, hogy ha jól akarsz csinálni valamit, csináld magad!” – mondta Layzee, majd a színpadra lépett és több száz torokból tört elő egyszerre a kilencvenes évek legnagyobb disco slágere.

A Santa loves the 90’s bulin DJ Dominique teremtett remek hangulatot a koncertek közben és után, a legnagyobb tapsot pedig a magyar sztárvendégek kapták, az UFO, a Groovehouse és a Kozmix számaira egyaránt tombolt a közönség. „Úgy hallottam mi vagyunk az a generáció, amelyik indokolatlanul jól érzi magát” – mondta a mikrofonba Lányi Lala és a tömeg éljenzéssel válaszolt. „Bár nem szeretem a retro megnevezést, azt mégis ki kell érdemelni és meg kell élni érte az éveket. Mi a 90-es években és azóta is folyamatosan koncertezünk. Az egész összefolyik, már nem is emlékszem az elejére” – tette hozzá nevetve kozmixos társa, Hozsó. A törökbálinti koncertnapot a Brooklyn Bounce hihetetlenül energikus, látványos produkciója zárta.  Aki ott volt, aligha feledi ezt az éjszakát.

Szólj hozzá

zene bulvár Haddaway Layzee