2014. dec 15.

A Noé Állatotthonban jártak a Barátok közt sztárjai

írta: budapest24
A Noé Állatotthonban jártak a Barátok közt sztárjai

Az köztudott, hogy a Barátok közt stábja imádja az állatokat, így az sem meglepő, hogy az ünnepek közeledtével gondoltak azokra az állatokra is, akik még nem találtak gazdára, így ellátogattak a Noé Állathonba, ahová a stáb által gyűjtött száraz tápot, konzerveket és takarókat vitték el a színészek.
11.jpg
Kiss Ramóna immár 12 éve gazdája George Lucasnak, a fehér westie kutyusnak, míg Nagy Alexa Bocival, a máltai selyemszőrű kutyussal osztja meg a mindennapjait. Nyári Dia másfél éve tulajdonosa Phoebenek, a meglehetősen eleven Jack Russel terriernek, míg Józan László gyepmesteri telepről vette magához Süti kutyáját. A sorból egyedül Kiss Péter Balázs lóg ki, aki még nem vált kutyatulajdonossá, de természetesen ő is elkötelezett híve az állatoknak, és az állatotthon lakóit azonnal a szívébe zárta.
- Mindig is szerettem az állatokat. A Noé Állatotthon azért is izgalmas és fantasztikus hely mindenki számára, mert itt kutyákon és cicákon kívül még számtalan állattal találkozhatnak azok, akik meglátogatják az állatotthont és esetleg étellel, vagy meleg holmival segítik a működését - mondta Kiss Péter Balázs.
20.jpg

- Mivel a stúdióban legalább hat kutya mindig „asszisztenskedik”, így számunkra természetes, hogy a négylábúak körülvesznek minket. Nem olyan régen forgattunk az állatotthonban és ennek kapcsán jött az ötlet, hogy szervezzünk gyűjtést a stábon belül. Felhívó szövegeket ragasztottunk ki, pénzt gyűjtöttünk és naponta hoztak a stábtagok egy-egy zacskó tápot, takarót, vagy konzervet. Tudjuk, hogy ezzel nem oldottunk meg minden problémát, de ha valaki látva minket, kedvet kap, hogy segítsen, akkor már sikeresek voltunk-tett hozzá Kiss Ramóna. A Noé Állatotthon tett látogatás hatalmas élmény volt a színészek számára, akik remélik, hogy a bentlakók hamarosan megtalálják szeretői gazdájukat. Az pedig, hogy milyen jelenetek készültek az állatotthonban jövőre kiderül.
5.jpg
Noé Állatotthon
Budapest legnagyobb állatotthonaként 1992 óta végezzük a bajba jutott, megkínzott, balesetet szenvedett állatok mentését. 3,5 hektáros, 2009. évtől majdnem 8 hektáros állatmenhelyünk jelenleg közel ezer kutya, cica, malac, kecske, juh, strucc, nyuszi, tengerimalac, csirke, kacsa, liba, páva, vaddisznó, mosómedve, ormányos medve, borz, ló, póni, szamár, láma, díszmadár, galamb, varjú, teknős, és szarvasmarha átmeneti, vagy - sok esetben - végleges otthona. 2012. tavaszától pedig bajba jutott főemlősöknek is segítünk.

Segítség
Illetve segíthettek a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán:
Hívd a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után add meg a kiválasztott szervezet kódját (63)! Egy telefonhívás értéke 250 Ft. (ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára)
SMS küldésre egyelőre nincsen lehetőség.

Vagy közvetlen bankkártyás adományozással és PayPal fizetéssel itt!

Állatmentés és egyéb tevékenységek
Állatmentő szolgálatunk elsődleges célja az utak mentén elütött és sorsukra hagyott, vagy más módon bántalmazott, sérült állatok azonnali állatorvoshoz juttatása és megfelelő ellátásban való részesítése.
Gyakran riasztanak minket állatkínzások kapcsán is; ilyenkor nem csak az állatról kell gondoskodnunk, hanem arról is, hogy a bűncselekmény elkövetője ellen eljárás induljon. 
8.jpg

Katasztrófacsoportunk folyamatosan rendelkezésre áll az állatokat sújtó természeti vagy ipari katasztrófák esetére; az Állatvédelmi Katasztrófamentő Csoport tagjaként aktívan részt vettünk például 2001 tavaszán a beregi, 2002 nyarán a dunai árvíz Budapestet és környező településeit érintő szakaszán és a Gemenci erdő vadjainak mentésénél is. De vezető szerepünk volt 2010-ben a "vörös iszap katasztrófa" helyszínén bajbajutott állatok mentésében is.

Egyik legfontosabb célkitűzésünk az oktatási szférában való részvétel és a társadalom szemléletváltozásának elősegítése, a felelős állattartásra nevelés. Ennek keretein belül 2004 tavaszától elindult Állatvédelmi Oktató Programunk, melynek részeként általános és középiskolás csoportok "kihelyezett" biológia óráikat állatotthonunkban tartják, illetve iskolanapokra, osztályfőnöki órákra látogatunk el állatorvosokkal. Fontosnak tartjuk, hogy már egész kis korban megkezdődjön a gyermekek állat- és természetszeretetre való nevelése, és hogy minden fiatal megismerkedhessen a felelős állattartás alapjaival, a kedvencként tartott állatok szükségleteivel, igényeivel.
18.jpg
Az állatok védelméért folytatott munkánk elismeréseképpen 2002. október 04-én a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Természet és Állatvédő Szakosztálya állatotthonunkat az Év Állatotthona címmel jutalmazta, más állatvédő szervezetek szavazatainak bevonásával. 
Szólj hozzá

tv Barátok Közt NOÉ Állatotthon tv/rádió