2014. dec 15.

Ünnepvárás a Vígszínházban!

írta: budapest24
Ünnepvárás a Vígszínházban!

Ajándékozzon Vígszínházat Karácsonyra!

Danton halála - Utololsó előadás!

A Vígszínházban 2014. december17-én utoljára láthatja a közönség a Danton halála című drámát. A minden pillanatában izgalmas, markáns előadást Alföldi Róbert rendezte, amelyet a társulat összjátéka tett felejthetetlenné. A címszerepben Stohl Andrást, a további szerepekben többek mellett Csőre Gábort, Varjú Kálmánt, Józan Lászlót, Kerekes Józsefet, Király Attilát, László Zsoltot, Hevér Gábort, Mészáros Mátét, Géczi Zoltánt láthatja a közönség.

A lenyűgöző színészi játék  mellett a díszlet (Menczel Róbert), a darab új fordítása (Bíró Bence e.h., Ivanyos Ambrus e.h., Thury Gábor e.h.), a XIX. századi történet társadalmi kérdéseinek aktualizálása ugyancsak figyelemre méltó. 

b35bbea6244decaed4f065a8e2b86fd2.jpg

Az előadás számos pozitív kritikát kapott, a közönség pedig a kiemelkedő művészi teljesítményt az előadások végén hatalmas tapssal jutalmazta. Köszönjük!

Téli utazás – Vígszínház Házi Színpad

„Arra figyelmeztet minket a szerző, hogy a nélkül telhet el az életünk, hogy egyáltalán észrevennénk, s értékelnénk a csodáit. „ (Börcsök Enikő)

e2df0d407730eb5e17dcec34777705de.jpg

Vígszínház Házi Színpadán karácsony előtt, december 17-én, este fél 8-kor láthatja a közönség az irodalmi Nobel-díjas Elfriede Jelinek, Téli utazás című varázslatos színművét. Két kitűnő színész, Börcsök Enikő, és Venczel Vera rendkívüli játéka mellett, a társulat fiatal művészei, Fehér Balázs Benő és a friss Arany Medál-Díjas Szabó Erika egyetemi hallgató közös előadása őszinte vallomás a múló időről,  személyes problémákról,  társadalmi visszásságokról. Teszik mindezt  különös humorral, groteszk módon, de a legfontosabb, hogy nagyon emberien. Mert a Zsótér Sándor által rendezett darab elsősorban a ma emberéről szól. Az élet apró rezdüléseinek, történéseinek sűrűjében meglátjuk-e mindig a lényeget, vagy elsikkadnak, mert lépünk mindig tovább? Mit kellene másképp tenni ahhoz, hogy a fontos dolgokra összpontosítsunk? Fölmerül a kérdés, hogy a nézők  megtudják-e a tartalmas előadás végére a választ? Az biztos, hogy érdemes kivárni! 

Az ünnep – Pesti Színház

Az ünnep című drámát Thomas Vinterberg, Mogens Rukov és Bo Hansen Dogma-filmje alapján Eszenyi Enikő rendezésében december 20-án tekintheti meg a felnőtt (16 éven felüli) közönség a Pesti Színházban.  

88bdc28a53d70e3ad4f065a8e2b86fd2.jpg

David Eldridge drámája egy jól szituált család, a Hansen család hagyományos ünnepnapjának története. Az elegáns környezet, a kifogástalan milliő, a finom család képe azonban látszólagos, ugyanis a megszokottól eltérően ez alkalommal rendkívüli bonyodalmak, és érzelmek szabadulnak el, mely szituációk a társulat számára hatalmas játékra adnak lehetőséget. A dráma tartalma, Eszenyi Enikő érzékeny rendezése egyetlen nézőt sem hagy reakciók nélkül. Együtt lélegzik a közönség a szereplőkkel, a megoldatlan, és felszínre törő helyzetekkel. A családfő szerepében Hegedűs D. Géza, felesége Halász Judit, a gyerekeiket pedig Hegyi Barbara, Varjú Kálmán és Pindroch Csaba alakítja. A családi ünnepen persze több generáció találkozik, így a népes vendégsereg illusztris szereplőgárdájának minden tagja jelentős mondanivalóval, és főleg frenetikus játékkal ajándékozza meg a közönséget.

 Ajándékozzon Vígszínházat Karácsonyra!

Változatos programkínálattal, Vígnaptárral, bérletekkel, jegyekkel várjuk azokat, akik színházi élményt szeretnének ajándékozni szeretteiknek! Részletes információ: ide katt!

Ünnepek a Vígszínházban

Popfesztivál 40 – Vígszínház Karácsony

Eszter története kihagyhatatlan!

Karácsonykor, december 26-án, délután 4-kor, és este 7-kor várja a közönséget a Vígszínházban a Popfesztivál 40 társulatata!

A Vígszínház múlt évi bemutatója óta óriási érdeklődés kíséri Eszenyi Enikő különleges rendezésében a Popfesztivál 40 című előadást, mely  abból az alkalomból született, hogy 1973-ban volt az ősbemutatója ugyancsak a Vígszínházban Déry Tibor - Presser Gábor - Adamis Anna, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című zenés játéknak. A jubileumi évre Eszenyi Enikő különleges vizuális elemekkel gazdagította a színpadi látványt, és az eredeti előadás népszerű dalait, archív felvételeit felhasználva tette rendkívül izgalmassá az előadást. A legendás történetre és szereplőire minden korosztály kíváncsi, mert jó látni és hallani az ismert történetet, a nagyszerű dalokat és a kíválóan éneklő színművészeket. A Vígszínház társulatának is nagy örömöt adó zenés játékban további különlegesség, hogy az eredeti szereposztásban  az Esztert alakító Almási Évát, aJózsefet alakító Tahi-Tóth Lászlót is láthatja a közönség, akiknek mai megfelelői a színpadon Balázsovits Edit és Telekes Péter.

550e513994f7cc5717dcec34777705de.jpg

Egy legendás történet megható pillanatai a Popfesztivál 40-ben!  

A revizor – Vígszínház Szilveszter

 2073fdec0e6021be17dcec34777705de.jpg

Mondjon búcsút 2014-nek a Vígszínházban!

Szilveszterkor (december 31-én 17.30-kor és 21.00 órakor)  dupla előadásban A revizor!

A Vígszínház és a Szputnyik Hajózási Társaság közös produkciója A revizor, mely kitűnő szórakozást ígér az év utolsó napján is, hiszen Gogol zseniális komédiája remekmű, amit Bodó Viktor rendezése még tovább fokoz. Ez egy ’maiasított, magyarosított tragikomédia fifti-fiftiben, két részben, okosba’ – mondták az alkotók, és épp így vélekednek azok is, akik már látták a Vígszínházi előadást. Sőt, vannak, akik újra és újra megnézik, mert nevetni és élvezni a színészek remek játékát, rendkívül szórakoztató.

A revizor mindig aktuális, hiszen jól ismert a korrupció fogalma, a sikkasztások és a hazugságok leplezése, vagy szándéka az egyéni érdekek szerint. Ismerős témák, ugye?

A sziporkázóan jó előadásban többek között Hegedűs D. Géza, Járó Zsuzsa, Lengyel Tamás, Hevér Gábor játékát élvezheti a közönség

Egyéb Víg-Hírek

Pesti Színház

Magdaléna Rúzsa - Dupla platinalemez!

A népszerű, és kíváló énekesnő, Rúzsa Magdi újból és újból elvarázsolja a rajongóit a Pesti Színházban. És nem csalódott a közönség 2014. december 11-én sem, a Magdaléna Rúzsa című koncertjén, melyben számos meglepő és kedves történetet mesélt el életéről Rúzsa Magdi. De nem csak a dalok, és szövegek szereztek különleges élményt a közönségnek, ugyanis számos meglepetés várta a rajongókat ezen az estén. De a népszerű énekesnő számára is különleges volt ez az este, mivel a december 11-i koncerten igazi karácsonyi ajándékként a Pesti Színházban kapta meg a Magdaléna Rúzsa című album sikerének elismeréséül a dupla platinalemezt, valamint a Tizenegy című album platinalemezét.  A sztár a díjátadáson megköszönte a közönség szeretetét és boldog volt, hogy immár harmadik alkalommal a Pesti Színházban vehette át az elismeréseket.

A díjak átadója: Csontos Noémi Virág - marketing vezető, Magneoton

                       Csóti József  - gazdasági igazgató, Vígszínház

Gratulálunk Rúzsa Magdinak

Vígszínház - Jótékonysági előadás!

A Vígszínház mindig jószívvel áll olyan nemes ügyek mellé, melyek hozzájárulnak az élet jobbá tételéhez. Most a Szent Margit Kórház betegeinek szakszerűbb gyógyításához, ezen belül a Kórház műtőinek fejújításához nyújtanak segítséget azok, akik jegyet váltottak a  december 14-i Hegedűs a háztetőn című népszerű musical-re. 

Arany Medál-Díj

2014. december 9-én, átadták az Arany Medál-díjat a közönség szavazatai alapján. Az év legígéretesebb fiatal tehetségének járó elismerést Szabó Erika, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója kapta, akit a Vígszínház több előadásában is láthat a közönség

Az év hazai színésze: László Zsolt, a Vígszínház vendégművésze.

A díjrólA díjat az igazi művészi értéket közvetítők felkarolásáért és elismeréséért ítélik oda. Bárki leadhatta szavazatát arra a művészre, akiről úgy gondolta, hogy kiemelkedő munkát folytatott az idei évben.

Gratulálunk minden díjazottnak!

Szólj hozzá

színház program Vígszínház Eszenyi Enikő Pesti Színház Danton halála Téli utazás