2014. dec 16.

Megvannak az ország legjobb versenyzői!

írta: budapest24
Megvannak az ország legjobb versenyzői!

Közel félezer nevezővel zárult a Carrera Challenge Tour 2014

Csúcstartó bajnokkal, közel félezer nevezővel, extrém előzésekkel és izgalmas futamokkal zárult hétvégén a Carrera Challenge Tour 2014, amelyen Magyarország legprofibb slot car versenyzői küzdöttek meg egymással. A felnőtt kategória győztese a tavalyi senior nyertes, Tóth Antal lett, aki jövőre a németországi világbajnokságon képviseli hazánkat. Az alma nem esett messze a fájától, ugyanis fia, Tóth Benjámin végzett az első korcsoport élén.

 carrera_challenge_tour_2014.jpg

 

Véget ért a nagyszabású Carrera Challenge Tour 2014, amelynek döntőjében a közel ötszáz nevező közül a legjobbak ragadtak távirányítót és vívtak ádáz küzdelmet három korcsoportban egymással az élethű versenyautók segítségével. Taktikában, gyorsan száguldó autókban és látványos előzésekben nem volt hiány a versenypályán, ahol minden tizedmásodperc számított.

 carrera_challenge_tour_2014_2.jpg

A végeredmények bizonyítják az 1960-as években alapított világhírű márka „Autósport otthon” mottóját, hogy ez a játék könnyen szenvedélyünkké válhat, akár sportszerűen is űzhetjük. A hét-tizenkét évesek korcsoportját ugyanis Tóth Benjámin nyerte, aki nem először villantotta meg tehetségét, s akinek édesapja, Tóth Antal a tavalyi győzelme után ismét diadalmaskodott a felnőttek között. Így ő képviselheti Magyarországot a Németországban megrendezésre kerülő Carrera World Championship nemzetközi mezőnyében.

 

A jó hangulatú versenyhétvége rengeteg érdeklődőt vonzott, még a lányokat is lenyűgözték a profi versenyzők szédületes bravúrjai. Az esemény házigazdájával, Winkler Róberttel együtt szurkolt Kolovratnik Krisztián és kisfia is, aki már most óriási rajongója a sportágnak, jövőre talán már versenyzőként vesz részt a bajnokságon.

  

1. korcsoport (7-12)

1. Tóth Benjamin

2. Pintér Ádám

3. Hajagos Márk

 masodik_korcsoport_nyertesei_carrera_challenge_tour_2014.jpg

2. korcsoport (13-17)

1. Kurucz Bence

2. Héregi Péter

3. Hajagos Dávid

 winkler_robert_kaye_christopher_carrera_magyarorszagi_kepviselet_carrera_challenge_tour_2014.jpg

3. korcsoport (18+)

1. Tóth Antal 

2. Kaizer Gábor

 3. Bereczki Tamás

elso_korcsoport_nyertesei_carrera_challenge_tour_2014.jpg 

Szólj hozzá

verseny program Winkler Róbert