2015. jan 09.

Átadták a Szepes Mária-díjat

írta: budapest24
Átadták a Szepes Mária-díjat

A Szepes Mária- díjat Venczel Vera, a Vígszínház Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, Bodor Böbe színész-rendező és Lőrinczy Attila író-dramaturg kapta 2015. január 8-án,a nagy sikert arató A vörös oroszlán című monodráma előadásáért, a darab 100. előadásán. A díjat Almási Csaba, a Szepes Mária Alapítvány elnöke adta át.

Szepes Mária 1946-ban megjelent nagy sikerű regényének színpadi változatát Venczel Vera számára Bodor Böbe rendező, és Lőrinczy Attila drámaíró-dramaturg készítette.

venczelvera_bodorbobe_lorinczyattila_almasicsaba.jpg

A színpadon minden hangnak, rezdülésnek jelentősége van. A közönség az első perctől feszült figyelemmel kíséri végig a misztikus történetet, immár 100. alkalommal. Hatalmas siker ez az alkotók, az előadó, és a szerző számára, akinek emlékére díjat alapított a hagyatékát gondozó Szepes Mária Alapítvány.

A vörös oroszlán története 1535-ben indul, és háromszáz évvel később ér véget. Újabb és újabb életeken és halálokon át követhetjük végig egy nyughatatlan lélek reinkarnációs fejlődéstörténetét a csodálatos színésznő, Venczel Vera előadásában. Az alkotók azért döntöttek e különleges történet feldolgozása mellett, hogy a reinkarnációról, életről és halálról szóló tudást megoszthassák azokkal is, akik még nem találkoztak ezzel a látásmóddal.

venczel_vera_foto_szkarossy_zsuzsa.jpg

A Szepes Mária-díjat olyan személyiségeknek adják, „akik sokat tesznek embertársaikért, a kultúráért, a gyermekekért, a Földbolygó megbecsüléséért, s azért a szellemiségért, amelyet Szepes Mária képviselt, s egész életén át szolgált”.

a_voros_oroszlan100.jpg

Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak, és éljen A vörös oroszlán!

 Fotó:  Szkárossy Zsuzsa

Szólj hozzá

színház Venczel Vera A vörös oroszlán Lőrinczy Attila Almási Csaba Bodor Böbe