2015. jan 12.

BIRDMAN - megőrültek a celebek

írta: budapest24
BIRDMAN - megőrültek a celebek

AVAGY A MELLŐZÉS MEGLEPŐ EREJE (16)

Főszereplők: Michael Keaton, Emma Stone, Edward Norton, Naomi Watts, Zach Galifianikis, Amy Ryan.  Fényképezte: Emmanuel Lubezki. Zene: Antonio Sanchez. Látvány: Kevin Thompson. Írta: Alejandro González Iñarrritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Armando Bo. 

birdman_fbcover_1.jpg

Rendezte: Alejandro González Iñarritu

Sztárnak lenni nehéz. Korosodó sztárnak még nehezebb. De a legnehezebb annak, aki valaha sztár volt, és most újra vissza szeretne jutni a reflektorfénybe. A film főhőse, Riggan Thomson (Michael Keaton) valaha egy legendás képregényhőst alakított a mozikban – három részen át. Ám hiába szárnyalt akkor, azóta nem nagyon keresik, ő megöregedett, a szakma szélére sodródott, és most egyetlen utolsó rohammal próbálja visszahódítani magának a népszerűséget. Új, utolsó esélye a Broadwayra szólítja: egy színdarab írója, producere és persze főszereplője lesz. Ha tényleg lesz előadás. Ha ő még bírja erővel.

A történet mindössze három nap alatt játszódik: ezalatt kell megküzdenie a családjával, a kollégáival, az ellenségeivel és a jóakaróival, a sorsával… és legfőképp a saját józan (?) eszével.

A 21 Gramm és a Bábel legendás hírű rendezője ezúttal csupa zseniális színész segítségével, egy vígjátékkal mutatja meg a tehetségét.

2 GOLDEN GLOBE DÍJAS FILM!

birdman_newyork.JPG

Mozibemutató: 2015. január 15.

Eredeti cím: Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

 

 

Szólj hozzá

mozi Edward Norton Naomi Watts Emma Stone Michael Keaton Golden Globe