2015. feb 02.

Havas kalandba került az IHM sztárja

írta: budapest24
Havas kalandba került az IHM sztárja

Kabai Laci feleségével fedezte fel a Zakopanét

Lovasszánozás, romantikus túra a hegyekben és ínycsiklandó lengyel specialitások – Zakopanéba látogatott Kabai Laci. Az Irigy Hónaljmirigy dobosa feleségével utazott a festői városba, amely már egy évtizede az egyik kedvenc kirándulóhelye. 

kabai_laci.jpg

Kabai Laci alaposan kiélvezte a pihenést, hiszen a 25. születésnapját ünneplő IHM-mel igazán mozgalmas évnek néz elébe. A mirigy sztárja korábban is megfordult már a mesés lengyelországi kisvárosban. „10 évvel ezelőtt a barátaimmal jártam először Zakopanéban, amely gyorsan belopta magát a szívembe, és a kedvenc helyem lett. Mindenképpen szerettem volna a feleségemet is elhozni ide egy különleges kirándulásra, hogy a saját szemével láthassa ezt a csodás várost. A kedvencünk a sípálya, amely a hegytetőről indul, a vége pedig a sajtokkal és szőrmebundákkal teli piac közvetlen közelében van” – mesélte  Kabai, aki azt is elárulta, a négynapos kirándulás számtalan kalandot tartogatott számukra. 

kabai_laci_felesege.jpg

Az egyik nap egy idős helyi bácsi által vezetett lovasszánra pattantunk, és egy természetvédelmi területen áthaladó, romantikus erdei úton kapaszkodtunk fel vele a hegy tetejére. Igazi téli hangulat volt: verőfényes napsütésben csodálhattuk a 30 centis, vakítóan fehér friss havat, miközben gyönyörködtünk a tájban. A csúcson azonban csak rövid időt töltöttünk a hatalmas szélvihar miatt” – árulta el a dobos.

Laci és a felesége a hegy meghódítása után a tradicionális konyha specialitásaival is megismerkedtek. „A helyi éttermekben a séfek nyílt lángon sütik a kolbászt, a csülköt és a húsból készült különlegességeket, amelyeket népi ruhába öltözött pincérek szolgálnak fel, ráadásul olyan hatalmas adagokat adnak belőlük, hogy 20 ember is nyugodtan jól lakna belőlük vacsorára. Hihetetlen élmény volt” – mesélte a zenész, aki a vacsora után feleségével a város éjszakai hangulatát is felfedezte. „Esténként nagyokat barangoltunk a város híres sétálóutcáján. A házak 80%-a teljesen fából készült, és különleges stílusban épültek, nagyon megfogtak bennünket” – mondta el Laci, aki azt is elárulta, hogy az egyik nyáron mindenképpen visszajönnek majd, hogy felfedezzék a kizárólag hosszú gyalogtúrával megközelíthető, hegyek között fekvő Fekete-tavat is.

Szólj hozzá

humor bulvár Irigy Hónaljmirigy