2015. már 02.

Samsung Galaxy S6 és Galaxy S6 edge megtestesíti a mobil technológia jövőjét

írta: budapest24
Samsung Galaxy S6 és Galaxy S6 edge megtestesíti a mobil technológia jövőjét

A fém és üveg tökéletes kombinációjából alkotott

A Samsung ma bemutatta okostelefonjainak legújabb generációját, a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge készülékeket. A Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge tökéletesen ötvözi a prémium kategóriás anyagokat a legmodernebb Samsung technológiával, így új mércét állít fel a dizájn, a kidolgozás és a teljesítmény terén is.

„Az új Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékek a jövő mobil technológiáját kínálják a felhasználók számára” – mondta Kunos Balázs, a Samsung mobil és digitális képalkotási üzletágának igazgatója. „A Samsung azáltal, hogy odafigyel a vásárlókra, és tanul mind a sikerekből, mind pedig a hibákból folyamatosan új technológiákkal és ötletekkel állhat elő. Az újraálmodott dizájn, a kiterjedt partnerhálózat és a legújabb szolgáltatások révén a Samsung Galaxy S6 és Galaxy S6 edge nyújtotta felhasználói élmény új színt visz a fogyasztók életébe.”   

galaxy_s6_edge_combination2_white_pearl.jpg

Az esztétika és a funkció találkozása

A fém és üveg kombinációjából született Galaxy S6 és Galaxy S6 edge tökéletesen ötvözi a praktikus kialakítást a lenyűgöző teljesítménnyel. A Galaxy S6 edge különösen egyedi és kiemelkedő szépsége mellett biztos fogást és háromdimenziós vizuális élményt nyújt a világ első, mindkét oldalon hajlított kijelzőjével. A jelenleg legkeményebb üvegből, azaz a Corning® Gorilla Glass® 4-ből kialakított készülék egy sor, drágaköveket idéző színárnyalatban kapható, köztük a fehér gyöngy, a fekete zafír, az arany platina, a kék topáz és a zöld smaragd, amelyek mind kivételes vizuális élményt nyújtanak, ahogy a napfény rájuk vetül. Ez az időtlen dizájn a maga nemében különleges gyártási technológiát és egyedi minőségellenőrzést igényel, ezzel is megkülönböztetve a Galaxy S6-ot és a Galaxy S6 edge-et a piacon kapható többi okostelefontól. A készülék prémium kategóriás külső megjelenése valódi értéket képvisel, amelyet egy teljesen új, letisztultabb kezelőfelület egészít ki, és így még soha ilyen egyszerű nem volt az alkalmazások, a funkciók és a beállítások kezelése.  

Ragyogó és élénk fotók a gyors kamerának köszönhetően

A Galaxy S6 és Galaxy S6 edge gyors előlapi és hátoldali kamerája gondoskodik arról, hogy elképesztően ragyogó és élénk képeket készíthessenek a felhasználók. Az előlapi (5MP) és a hátoldali (16MP) kamerák F1.9-es objektíve és a nagy felbontású érzékelői még sötétben is a legkiválóbb képminőséget garantálják, amit egy okostelefonnál el lehet érni. Emellett az automatikus, valós idejű, nagy dinamikatartományú (HDR) fotózást lehetővé tevő funkció, a smart optikai képstabilizátor (OIS) és az infravörös szenzoros beállítású fehéregyensúly funkció még nagyobb fényérzékenységet és éles képet biztosít. Továbbá, az új „Gyorsindítás” funkcióval – a főgomb kétszeri megnyomásával – a felhasználók mindössze 0,7 másodperc* alatt kameraképre válthatnak. A modern kamerafunkciók révén a felhasználók lenyűgöző minőségben örökíthetik meg legfontosabb személyes élményeiket, bárhol is legyenek. 

galaxy_s6_edge_front_white_pearl.jpg

Modern, vezeték nélküli töltés

A WPC- és PMA-hitelesített, tökéletesen beágyazott vezeték nélküli újratöltési technológia segítségével a Galaxy S6 és Galaxy S6 edge új iparági mércét állít fel az univerzális vezeték nélküli újratöltés 

vonatkozásában. A készülékek kompatibilisek a piacon kapható, a WPC és az PMA szabványokat támogató összes vezeték nélküli töltőállomással. Vezetékes töltés esetén pedig ultragyorsan feltöltődik a készülék: másfélszer gyorsabban, mint a Galaxy S5 estén, s így például egy 10 perces töltés után körülbelül 4 óráig használhatjuk a készüléket.*

galaxy_s6_edge_gold_platinum_art_photo_dynamic2.jpg

A legmodernebb processzor-technológia

A vékony (6,8 mm / 7,0 mm – edge) és rendkívül könnyű (138 g / 132 g – edge) Galaxy S6 és Galaxy S6 edge a jelenleg létező legmodernebb, élvonalbeli Samsung processzor-technológiát használja. A világ első 14nm-es, 64-bites platformra épülő mobil processzora, azaz az új LPDDR4 memóriarendszer és az UFS 2.0 flash memória még jobb teljesítményt és fokozottabb memóriasebességet tesz lehetővé alacsonyabb energiaigény mellett. Ráadásul a világ első 1440P/VP9-es hardveralapú kodekje alacsonyabb áramfelhasználás mellett biztosítja a felhasználók számára a nagy felbontású streaming videó tartalmak lejátszását. Ezen kívül az 5,1 hüvelykes Quad HD Super AMOLED kijelző 577ppi-s pixelsűrűséget garantál a vásárlók számára. A világosabb kijelző (600cd/m2) a szabadban is jobban látható, így a fogyasztók kompromisszumok nélkül bárhol, bármikor használhatják telefonjukat.  

galaxy_s6_edge_sidebottom_gold_platinum_art_photo.jpg

Könnyű és biztonságos mobilfizetés 

A Samsung Pay, azaz egy új, könnyen használható mobilfizetési szolgáltatás – amelyet több helyen lehet majd használni, mint bármely más hasonló, egyetlen alkalmazáson alapuló szolgáltatást – a második félévben lesz elérhető a Galaxy S6 és Galaxy S6 edge-en az Egyesült Államokban. A Samsung KNOX által, az ujjlenyomat olvasóval és modern biztonságikód-generálással biztosított Samsung Pay az NFC (Near Field Communication – rövid hatótávú kommunikáció) és az MST (Magnetic Secure Transmission – biztonságos mágneses átvitel) technológiával is működik, amelynek köszönhetően számos kártyaolvasóval és kártyatípussal kompatibilis. 

Fokozott biztonság 

A Galaxy S6 és Galaxy S6 edge a továbbfejlesztett Samsung KNOX-ra épül, azaz arra a minden elemében biztonságos mobil platformra, amely magas biztonsági besorolású funkciókat kínál a potenciálisan ártalmas programok elleni valós idejű védelemhez. Azáltal, hogy a piacvezető MDM és KNOX fejlesztések már bekapcsolásnál leegyszerűsítik, és hatékonyabbá teszik a mobileszköz-kezelést, mindkét készülék ideálisan használható vállalati környezetben is. Továbbá, a Find My Mobile funkció egy sor szolgáltatás – köztük a távolról kezelhető új „Reaktivációs Zár” – révén megóvja nemcsak az elveszett készüléket, de a rajta tárolt személyes információkat is. A továbbfejlesztett aktív ujjlenyomat olvasóval pedig a személyazonosítás még gyorsabbá válik, amely még nagyobb biztonságot garantál a titkosított adatok védelme szempontjából. 

A Galaxy S6 és Galaxy S6 edge 2015. április 10-től lesz kapható világszerte 32/64/128GB tárkapacitással fehér gyöngy, fekete zafír, arany platina, kék topáz (csak a Galaxy S6 esetén) és zöld smaragd (csak a Galaxy S6 edge esetén) színekben.  

További részletek és a készülékekről készült képek a www.samsungmobilepress.com weboldalon találhatók. 

*A Samsung által végzett belső tesztelés során mért átlagsebesség. Ez az eredmény a készüléktől és a körülményektől függően változhat.

Samsung Galaxy S6 & Galaxy S6 edge termék specifikáció

 

Galaxy S6

Galaxy S6 edge

Network

LTE Cat.6 (300/50Mbps)

Display

5.1’’ Quad HD(2560x1440) 577ppi, Super AMOLED

5.1’’ Quad HD(2560x1440) 577ppi, Super AMOLED, Dual edge

AP

Quad 2.1GHz + Quad 1.5Ghz, Octacore application processor

OS

Android 5.0 (Lollipop)

Camera

16MP OIS(rear), 5MP (front)

Video

MP4,M4V,3GP,3G2,WMV,ASF,AVI,FLV,MKV,WEBM, VP9

Audio

Audio Codec : MP3, AMR-NB, AMR-WB, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC, OPUS

 

Audio Format: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

Camera Features

Quick Launch, Tracking AF, Auto Real-time HDR(Front & Rear) ,  F1.9, Low Light Video(Front & Rear), High Clear Zoom, IR Detect White Balance, Virtual Shot, Slow Motion, Fast Motion, Pro Mode, Selective Focus

Additional Features

Ultra Power Saving Mode

 

Download Booster

 

S Health 4.0

 

Samsung Pay

 

Smart Manager

 

Microsoft Apps(OneDrive 115GB for 2 years, OneNote)

 

Sound Alive+

 

Themes

 

Quick Connect

 

Private Mode

 

S Finder, S Voice

Google Mobile Services

Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube

Connectivity

WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), HT80 MIMO(2x2) 620Mbps, Dual-band, Wi-Fi Direct, Mobile hotspot

Bluetooth®: v4.1, A2DP, LE, apt-X, ANT+

USB: USB 2.0

NFC

IR Remote

Sensor

Accelerometer, Light, Gyroscope, Proximity, Compass, Barometer, Fingerprint, Hall, HRM

Memory

RAM: 3GB, LPDDR4

Internal Memory: 32/64/128GB, UFS 2.0 

Wireless Charging

WPC1.1(4.6W Output) & PMA 1.0(4.2W) compatible

Dimension

143.4 x 70.5 x 6.8mm, 138g

142.1 x 70.1 x 7.0mm, 132g

Battery

2,550mAh

2,600mAh

 

 

Szólj hozzá

tudomány program technika smartphone Samsung