2015. már 10.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

írta: budapest24
A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

A vidéki disznóölések mindig vonzották a városi embereket. Nincs ez másként a sztárokkal sem. A Médiaválogatott tagjai is szívesen tettek eleget a hétvégén egy szigetközi meghívásnak, és csatlakoztak a Sári csárda hagyományőrző disznóöléséhez.

„Gyerekkoromban évekig éltem vidéken és sok disznóvágáson vettem részt, közgazdászként pedig csodáltam, hogy a fogán kívül mindenből lesz valami, s minden annak a legjobb, amire évszázadok óta kitalálták” – meséli Farkasházy Tivadar, aki korelnökként bevállalta, hogy a böllér segítségével feldarabolja a disznót, a további megosztásokban pedig felesége, Mimi segédkezett neki.

unnamed-2_9.jpg

A csapat két mókamestere Cozombolis és Gyurcsík Tibi persze mindent szeretett volna elviccelni. Cozombolis gitárral jelent meg a disznóölésen, ő szerette volna elhúzni a disznó nótáját. 

„Sajnos lemaradtunk a szúrásról. – meséli csalódottan Cozombolis – az előző, éjszakába nyúló karaoke est után nem tudtunk hajnalban felkelni, pedig az igazi vidéki disznóvágások akkor kezdődnek egy jó fogópálinkával – nevet a szolnoki énekes. 

A dunaszerdahelyi származású Gyurcsík Tibi is volt már számtalan toron, de elmondása szerint csak a disznó farka jutott neki. 

„Emlékszem, egyszer nekem kellett a disznó farkát fognom, gondoltam simán megoldom, arra nem számítottam, hogy az állat másképp gondolja és magával rántott. Vicces látvány volt, ahogy a farkát tartva futottam utána” – meséli az X-faktor felfedezettje.

A dunakiliti Sári csárda disznóölésén a Farkasházy házaspáron kívül a Győri Futsal csapat szóvivőjeként szinte hazai pályán mozgó, Szebeni István és a csapat egyetlen hölgy tagja, Erdélyi Mónika vette ki igazán a részét. 

Ők voltak azok, akik komolyan vették a feladatot. Bár a szúrást lekésték, de a kolbásztöltéshez már odatették magukat.

„Igazi vidéki feeling itt a Szigetközben, megfizethetetlen. Imádtam minden pillanatát. Az idő is velünk volt, a hideg mellett gyönyörűen sütött a nap – mosolygott Mónika, aki Szebenivel több méter hosszú kolbász töltésével még akár rekordot is felállíthatott volna. 

unnamed-9_2.jpg

A sztárok által készített disznótoros vacsorát a Diamant Hotel vendégei fogyasztották el. Elmondásuk szerint finom volt, olyan, mintha igazi böllérek készítették volna.

unnamed_24.jpg 

Szólj hozzá

bulvár étel