2015. már 15.

Palya Bea fellépések - Gyere az A38 Hajóra!

írta: budapest24
Palya Bea fellépések - Gyere az A38 Hajóra!

Üzenet Beától mindenkinek....

Fogynak a jegyek az április 17-18-i A38-as koncertekre!

palya-bea-no-original-63246.jpg

Nektek van már jegyetek? Vegyetek elővételben, nehogy lemaradjatok. Úgy szeretném, ha együtt lennénk! Egy picivel tovább Nő, a címhez hű leszek, ígérem. Lesznek új számok, és válogattam a ti kéréseitek közül is. Várlak titeket nagyon!
Tsók, Bea

 

április 17. és 18-i dupla Hajó koncert:

Palya Bea: (egy picivel tovább) NŐ

"A Nő egy igazi léleksimogató utazás Palya Bea zenei világában, amit ki lehet hagyni, csak épp nem érdemes." - írták a 2014 tavaszán megjelent, nagy sikerű Nő című lemezről egy, a tavalyi év legjobb lemezeit egybegyűjtő összeállításban.

A lemez megjelenése óta eltelt egy évben rengeteg elismerést kaptunk, a szakmától és a közönségtől is. Rengeteget koncerteztünk országhatáron innen és túl, és mindenhol éreztük a Nő-dalok robbanásszerű sikerét, teltházas termek, a szöveget kívülről éneklő tömegek fogadtak minket.
Ezen a tavaszi dupla-koncerten a legnagyobb slágerek mellett (Szabadon, Suttognak a vének, Hívlak téged) már az új, készülő lemez dalai közül is elhangzik majd pár, például a Szaladós is, melynek dalpremierje ehhez a koncerthez kapcsolódik.

"A Nő lemezzel bejártuk a fél országot, több mint egy évet végigjátszottunk. Játszva-zenélve válhattam még lágyabbá, még teljesebb, élettel telibb nővé, és még bátrabb énekessé. Öt játszótársam van, csodás férfiak, csodás zenészek, az ő jelenlétük az én szabadságom. Együtt változunk, és így a Nő album dalai is átalakulnak, mélyebbek, transzszerűbbek, mintha most érnénk le igazán arra a helyre, a lélek mély rétegeibe, ahonnan ezeknek a daloknak az alapanyagait felhoztam. Most már nem egyedül járok le oda, hanem együtt megyünk. Összekötődik bennem is a férfias meg a nőies, ez az új lépésem a teljesség felé. És szeretnék még tovább lépkedni, tovább nőni, felnőni, beavatódni. Születtek és születnek az új dalok, megyünk a TovábbNő című album felé. Gyertek, megmutatjuk, hol tartunk most, hallgassátok a régebbi és újabb dalokat, nemre való tekintettel - vagy inkább anélkül."

palya-bea-a-no.jpg

Palya Bea énekes, dalszerző, előadóművész, író. Magyar, cigány és bolgár népzenén nevelkedett, később más népek zenéiről is tanult (szefárd zene, indiai zene). Leginkább saját dalait énekli, amelyben egy megindítóan személyes világ tárul elénk. Tizenegy szólólemezében nyomon követhető az a folyamat, ahogyan játszik hagyománnyal és modern témákkal, és ahogyan önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton. 2012 októberében életet adott Lili nevű kislányának. Az anyaság Bea életében egy új életszakasz kezdetét jelenti, melyhez új dalok és új zenészek, új zenekar is társul.

A zenekar tagjai:
Palya Bea - ének, sansula
Bodoczki Ernő – nagybőgő
Czirják Tamás - dob, ütőhangszerek
Gerzson János - oud, buzuki
Szokolay Dongó Balázs - fúvós hangszerek
Ifj. Tóth István – gitár

Szólj hozzá

zene program A38 Palya Bea